Veganer-katastrofe: Spor af mælk fundet i plante-smør

Naturli' bryster sig af, at deres produkt 'smørbar' er 100 procent plantebaseret. Alligevel blev der fundet spor af valleprotein i smør-efterligningen

Et parti af produktet her var altså ikke 100 procent plantebaseret.
Et parti af produktet her var altså ikke 100 procent plantebaseret.

Veganere gør alt for at undgå at spise, påklæde sig eller benytte produkter, der kommer fra dyr.

I god tro har mange købt Naturi''s produkt 'smørbar', der er et alternativ til det klassiske smør. Men veganerne er blevet snydt, for der er nemlig blevet fundet spor af valleprotein i produktet.

Derfor trækker Naturli' et parti af varerne med bedst før-datoen 30.08.19 - 27.11.19 tilbage. Produktet er blevet solgt i følgende butikker: Bilka, Føtex, Netto, Nemlig.com, MENY, SPAR, LETKØB, Løvbjerg, ABC Lavpris, IRMA, SuperBrugsen, Kvickly, Fakta, DagligBrugsen, Lidl, Aldi og REMA1000.

27-årige Henrik Vindfeldt havde været blot været veganer i et halvt år, da han besluttede sig for at stifte Veganerpartiet. Projektet, der startede som en facebook-gruppe, fik dog først for alvor vind i sejlene, da et klip med miljø - og fødevarerminister Jakob Ellemann-Jensen gik viralt. Privatfoto: Henrik Vindfeldt Politik Bacon-kommentar gav liv til veganerparti: - Den gav os en mikrofon

Udvundet af mælk
Det store problem ligger i, at valleprotein bliver udvundet af mælk, og derfor er det ikke vegansk. Samtidig kan folk, der er allergiske overfor mælkeprodukter, blive dårlige af at indtage det.

Produktet er blevet produceret af Grønvang Foods Aps i Vejen, og skal man tro Naturli', er det hos Grønvang Food, at fejlen er.

'Vi ved, at fødevarer er en tillidssag – en hjertesag. Derfor er vi rigtig kede af, at der under produktionen hos Grønvang Food angiveligt er sket en krydskontaminering, så der er fundet små spor af valleprotein i Smørbar,' skriver Naturli' på sin Facebook-side.

Efterfølgende er produktionen blevet omlagt, og problemet er ifølge producenten blevet løst.

Se også: Træt af mænd? Tag på hotel kun for kvinder

Se også: Store kommuner skærer markant ned på kødforbruget

Se også: Vild forvandling: Ni kilo tyndere og med kridhvide tænder

428 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere