Vejdirektoratet vil slukke lys på motorvejen: Her skal du holde ekstra godt øje

Vejdirektoratet vil gerne spare strøm, og derfor vil de i tre områder forsøge sig med at slukke de lamper, der oplyser tavlerne på motorvejen

På kortet kan man se de 46 lystavler, der i i forsøget vil blive mørklagt. Forsøget løber frem til 1. juni. Foto: Vejdirektoratet.
På kortet kan man se de 46 lystavler, der i i forsøget vil blive mørklagt. Forsøget løber frem til 1. juni. Foto: Vejdirektoratet.

Bilister omkring Aarhus, Odense og på Vest- og Sydfyn skal frem til sommer i højere grad finde det lange lys frem på motorvejen, hvis de skal kunne læse skiltene, der hænger over motorvejen.

Vejdirektoratet vil nemlig, som en del af et forsøg, slukke lyset på tavlerne, så de ikke lyses op om natten, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Vi arbejder løbende på at mindske vores energiforbrug, både af hensyn til miljøet og af økonomiske hensyn.

På HC Andersens Boulevard i det indre København skal man have to hjul frem for fire, hvis man vil hurtigt fremad. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Biler Så håbløs er trafikken i hovedstaden: Cyklister slår biler med flere minutter

- Og da de store motorvejstavler sluger rigtig meget energi, når de belyses om natten, har vi besluttet at prøve, om vi kan undvære belysningen af dem, siger afdelingsleder Michael Aakjer Nielsen i pressemeddelelsen.

Ikke til væsentlig gene
I alt 46 skilte vil i forsøgsperioden ikke være belyst, som de er i dag, og selvom det dermed gør tavlerne sværere at læse, mener Vejdirektoratet ikke, at det vil være et nævneværdigt problem for trafikanterne.

- Vores vurdering er, at det faktum at der skiltes på motorvejene i flere omgange - samt at trafikanterne i langt større omfang end tidligere benytter navigationsanlæg i deres biler – gør, at det ikke vil være en væsentlig gene.

- I flere af vores nabolande er der kun i særlige tilfælde er belysning af motorvejstavlerne, siger Michael Aakjer Nielsen.

Forsøgsperioden slutter 1. juni og herefter vil Vejdirektoratet tage stilling til, om strømmen skal afbrydes til resten af motorvejstavlerne i landet.

45 kommentarer
Vis kommentarer