Vejle har ikke fortalt naboer om støj fra politiskolen

Den kommende politiskole vil have udendørs øvelser med megafon, sirener, højrøstede råb og løs ammunition.

Selv om man i Vejle Kommune var vidende om, at den kommende politiskole vil byde på støj fra megafoner, sirener og skud med løst krudt, har man undladt at fortælle naboerne om det. Det skriver Jyllands-Posten.

To uger før Vejle Kommune sendte den lokalplan i høring, som omfatter det areal, hvor politiskolen skal ligge, blev kommunen af Bygningsstyrelsen gjort opmærksom på støjen i forhold til politiets aktiviteter.

Nogle uger senere modtog kommunen endnu mere detaljerede beskrivelser af støjen.

Her kan man læse, at "der vil forekomme øvelser i aftentimerne" og "i få tilfælde" i weekenderne.

Der står, at der vil blive anvendt udrykningssignaler og forekomme "højrøstet tale, råb og kommandoer, ligesom der vil anvendes løs ammunition".

Undtagelsesvis vil der også komme en helikopter forbi.

Mandag udløber indsigelsesfristen mod lokalplanen. Men naboerne er på intet tidspunkt blevet præsenteret for beskrivelserne, der ligger på rådhuset i Vejle.

Men støjbeskrivelserne er slet ikke relevante i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanen. Det siger planchef i Vejle Kommune Lars Buksti.

Lokalplanen bestemmer nemlig ikke, at der skal være en politiskole. Den gør det muligt, at der kan ligge forskellige uddannelser, siger han.

Det argument holder dog ikke. Det vurderer Michael Tophøj Sørensen, lektor ved Institut for Planlægning, Aalborg Universitet.

- Lokalplanen lægger op til, at der skal være en politiskole, så det vil være god praksis at lægge frem, hvad man ved om mulige støjproblematikker, siger han.