Annonce:
Annonce:

Vejle har ikke fortalt naboer om støj fra politiskolen

Den kommende politiskole vil have udendørs øvelser med megafon, sirener, højrøstede råb og løs ammunition

(Foto: Kenneth Lysbjerg/Polfoto)
(Foto: Kenneth Lysbjerg/Polfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Selv om man i Vejle Kommune var vidende om, at den kommende politiskole vil byde på støj fra megafoner, sirener og skud med løst krudt, har man undladt at fortælle naboerne om det. Det skriver Jyllands-Posten.

To uger før Vejle Kommune sendte den lokalplan i høring, som omfatter det areal, hvor politiskolen skal ligge, blev kommunen af Bygningsstyrelsen gjort opmærksom på støjen i forhold til politiets aktiviteter.

Nogle uger senere modtog kommunen endnu mere detaljerede beskrivelser af støjen.

Her kan man læse, at "der vil forekomme øvelser i aftentimerne" og "i få tilfælde" i weekenderne.

Der står, at der vil blive anvendt udrykningssignaler og forekomme "højrøstet tale, råb og kommandoer, ligesom der vil anvendes løs ammunition".

Undtagelsesvis vil der også komme en helikopter forbi.

Annonce:

Mandag udløber indsigelsesfristen mod lokalplanen. Men naboerne er på intet tidspunkt blevet præsenteret for beskrivelserne, der ligger på rådhuset i Vejle.

Men støjbeskrivelserne er slet ikke relevante i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanen. Det siger planchef i Vejle Kommune Lars Buksti.

Lokalplanen bestemmer nemlig ikke, at der skal være en politiskole. Den gør det muligt, at der kan ligge forskellige uddannelser, siger han.

Det argument holder dog ikke. Det vurderer Michael Tophøj Sørensen, lektor ved Institut for Planlægning, Aalborg Universitet.

Kommunen har nemlig selv skrevet, at baggrunden for lokalplanforslaget er, at "regeringen har besluttet at placere politiets Uddannelsescenter Vest i Vinding i Vejle, hvor sygeplejeskolen tidligere har ligget".

- Når de nævner politiskolen eksplicit og samtidig ved, at politiskolen vil afstedkomme nogle gener i form af støj, så er det noget, man bør oplyse, siger han til Ritzau.

Annonce:

- På den måde kan man få det for dagens lys. Man kan få det debatteret i den offentlighedsfase, der ligger forud for lokalplanen, og naboerne får mulighed for at gøre indsigelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: