Vejret skaber trafikproblemer omkring København

Advarer om livsfarlig is: Mange kommuner har meldt om glatte veje mandag morgen, og det anbefales derfor, at man passer ekstra på i trafikken

Vinteren er til at tage og føle på, og det kan især mærkes på vejene i det meste af landet. Såvel bilister som cyklister bør være opmærksomme. (Video: Veronica S. Holsting)

Gennemsnitshastigheden på Helsingørmotorvejen er mandag morgen nede på omkring 41 kilometer i timen.

Det oplyser Vejdirektoratet til Ekstra Bladet.

- Jeg kan se på vores målinger, at det  tager omkring 38 minutter at komme fra omkring Nivå og ind til Hans Knudsens Plads på Østerbro, oplyser vagthavende Brit Osted Nielsen.

Vinteren er til at tage og føle på, og det kan især mærkes på vejene i det meste af landet (Foto: Annelise Pedersen/Arkiv) Samfund Vejret skaber trafikproblemer omkring København

Der også kø ved Motorring 3, og fra Allerød til Gladsaxe er der omkring klokken 09.30 mandag morgen en kø på omkring 14 minutter.

- Man kan sige, at der ikke er noget, der spærrer for dem, så det er på grund af vejret. Køerne er meget typiske under disse vejrforhold, siger Brit Osted Nielsen.

Glatte veje
Sneen daler og temperaturerne er under frysepunktet, og det kan være en farlig cocktail, når man skal ud og køre i trafikken.

- Vi har mange kommuner, hvor der er meldinger om glatte veje. Det er især i Nord- og Østjylland, på Fyn og i Nordsjælland, at vi har fået de her meldinger, siger Brit Osted Nielsen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

Så er det tid til at støve kælken og bobslæden af, for nu bliver sneen liggende (Foto: Ernst Van Norde/Arkiv) Samfund Sneen bliver liggende: Så skal der kælkes!

Derfor er der hele natten blevet saltet på vejene.

- I Nordjylland har man også været ude med nogle sneplove, fordi der var faldet sne, siger Brit Osted Nielsen, der også fortæller, at der heldigvis ikke er meldt noget ind om uheld på grund af det glatte føre i løbet af natten.

Ryd bilens tag
Også politiet advarer om livsfarlig is og sne. Det er især det, der ligger på tagene af lastbilerne, som Sydjyllands Politi advarer imod, fordi det falder af bilerne, når de kører.

Du kan læse mere om vintervejrets effekt på vejene på Vejdirektoratets hjemmeside Trafikken.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer