Advarsel til bilister: - Kør forsigtigt

Bilister skal tage sig i agt for glatte veje, da vi går en nat med frost i møde

Der er udsigt til glatte veje lørdag på grund af regn blandet med de kommende frostgrader. Foto: Anders Brohus
Der er udsigt til glatte veje lørdag på grund af regn blandet med de kommende frostgrader. Foto: Anders Brohus

Bilisterne skal køre forsigtigt, når de bevæger sig ud i trafikken i weekenden. Regnen, der præger det meste af landet, vil nemlig fryse til is natten over og gøre vejene glatte.

Det oplyser vagthavende meteorolog i DMI Anja Bodholdt til Ekstra Bladet.

- Det vil være en god idé at være varsom i trafikken som bilist lørdag. Kør forsigtigt, og tag jeres forholdsregler.

- Der er både de her sådan lidt slud- og snebyger som efterhånden går over i løbet af natten, der driver ind fra Østersøen, og mod den nordøstlige del Sjælland. Men også i den nordøstlige del af Jylland, siger Anja Bodholdt.

Og de fugtige eller våde veje blandet med en temperatur, der falder til minusgrader vil give de glatte veje, som bilister skal være varsomme med at køre på.

- Der er udsigt til frost. Der er allerede nogen steder i landet, der ligger med den negative temperatur. Der, hvor det bliver koldest, er det ned til en to-tre graders frost, og ellers vil det være omkring frysepunktet, siger Anja Bodholdt.

Meteorologen fortæller, at der ligger noget hvidt i området syd for Limfjorden. Men længere op i mod Aalborg er der slud og regn.

Der er ikke dog ikke udsigt til landsdækkende snevejr. Udover den nordlige del af Jylland og den nordøstlige del af Sjælland vil vejret stort set holde tørt søndag.

37 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere