Meteorologernes dom: Her kommer foråret

De forårshungrende danskere må desværre kigge langt efter foråret. Marts bliver nemlig en kold og kedelig fornøjelse

Foråret lader vente på sig. DMI, TV2s vejrcenter og vejret.dk er alle enige om, at vi først i april, kan glæde os til forårsvejret. (Foto: Jens Dresling)
Foråret lader vente på sig. DMI, TV2s vejrcenter og vejret.dk er alle enige om, at vi først i april, kan glæde os til forårsvejret. (Foto: Jens Dresling)

Selvom kalenderen snart viser marts, skal vi danskere ikke gemme frakkerne for langt væk. De vinterlige temperaturer ser nemlig ud til at fortsætte ind i marts.

De kolde nyheder kommer fra en række meteorologer, ekstrabladet.dk har talt med.

- Vores prognoser peger på, at det bliver et køligt forår, siger Anna Grube, meteorolog på vejret.dk.

Hun fortæller, at de kolde temperaturer vil fortsætte et godt stykke ind i marts, og vi formentlig først kan glæde os til tocifrede plusgrader i løbet af april.

TV2 er mere optimistiske

Hos TV2s vejrcenter er man dog en smule mere optimistisk på forårets vegne. Her melder man om seks til otte grader i slutningen af februar og starten af marts.

- Det er ret sikkert, at der i slutningen af februar og starten af marts, vil komme lunere vejr til Danmark. Vi forventer, at temperaturerne vil snige sig op omkring de otte grader, men jeg må desværre fortælle, det vil være en stakket frist. Vi vil formentlig se et dyk i temperaturerne efterfølgende, og derefter får vi endnu et skud vinter, siger Danni Høgsholt, meteorolog ved TV2s vejrcenter.

Han fortæller at den kolde vinter er skyld i forårets venten på sig.

- Den kolde vinter betyder, at farvandene omkring Danmark er lidt køligere end normalt, og det betyder, at varmen vil tage længere tid om at få sit faste tag i Danmark. Vi må nok desværre indstille os på at vente en måneds tid med de forårsagtige temperaturer på 13-14 grader, konstaterer han

Foråret kommer til april

Hos DMI er der heller ikke den store tiltro til, at foråret er lige om hjørnet.

- I følge de prognoser vi er i besiddelse af, ser det ud til, at marts bliver koldere end normal. Der vil stadig være dage med dagsfrost, og vi forventer ikke dagtemperaturer meget over de seks grader. Det ser ud til, at vi må vente til april med de lune forårstemperaturer, siger Martin Lindberg, meteorolog ved DMI.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere