Sommeren kommer når regnen er væk

Skanderborg Festivalen er reddet: Sommervejr fra onsdag og op til 25 grader i weekenden

Sommeren kommer.. Fra onsdag og henover weekenden. Den danske sommer har ikke budt på mange dage med solskinsvejr i år, så dette billede fra Bellevue Strand i Klampenborg nord for København stammer en tidligere sommer. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Sommeren kommer.. Fra onsdag og henover weekenden. Den danske sommer har ikke budt på mange dage med solskinsvejr i år, så dette billede fra Bellevue Strand i Klampenborg nord for København stammer en tidligere sommer. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Det har siden i går pisset ned flere steder i landet. I Midtjylland faldt der mandag flere steder mere end 35 millimeter på mindre end seks timer, og landsdelen var dermed sammen med Nordjylland og Sønderjylland ramt af det, meteorologerne definerer som skybrud. Mens der har været vand i gaderne i Aalborg, har lavtrykket bevæget sig nord om København og Sjælland, som gik nogenlunde fri, mens Fyn også fik en del nedbør.

Hele landet bliver dog tørt ovenfra efter i dag, og så står den på sommer - i hvert fald i nogen tid.

- Det bliver markant bedre senere på ugen. Onsdag holder det tørt, og temperaturen stiger hen mod weekenden, hvor vi får 20-25 grader, ekstrabladet.dk's husmeteorolog, Thomas Alsbirk, meteorolog for Vestas Wind Systems A/S og vejret.dk.

Det vil nok glæde mange deltagere i Skanderborg Festivalen, der fester fra onsdag til søndag.

Næste uge skifter det igen
Før de gode sommerdage skal vi dog igennem endnu en kedelig af slagsen. Mens det i går var nogenlunde lunt trods de lækkende skyer, byder tirsdagen på køligere vejr og byger:

- I morgen falder temperaturen til mellem 16 og 20 grader. Vinden tiltager fra vest og nordvest og bliver relativt kraftig, men fra onsdag begynder der at komme en masse gode sommertimer, siger Thomas Alsbirk.

Og der er god grund til at nyde både ugens sidste hverdage og weekenden, for allerede i begyndelsen af næste uge glider højtrykket, der leverer sommerlige temperaturer videre, og vi må igen affinde os med ustadigt vejr. Dog langt fra ligesom juli-vejret, vurderer vejrmanden.

- Det ser pænere ud. Det bliver ikke stabilt, men blandet - med mindre prognoserne begynder at ændre sig, siger Thomas Alsbirk.

Tjek din lokale sommervejrudsigt på vejret.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen