Sådan bliver dit juli-vejr

Jo, desværre, det fortsætter: Den danske sommer er muligvis selv taget på ferie sydpå. Herhjemme har den i hvert fald ikke tænkt sig at melde sin ankomst

Det er op og ned med den danske sommer. Mest ned,  hvis vi skal tro DMI. Hvis du husker alle danske somre som vidunderlige, solrige og varme, så afslører dette billede, at solen ikke altid skinner lige meget om sommeren. (Foto: Polfoto/Ole Lind)
Det er op og ned med den danske sommer. Mest ned, hvis vi skal tro DMI. Hvis du husker alle danske somre som vidunderlige, solrige og varme, så afslører dette billede, at solen ikke altid skinner lige meget om sommeren. (Foto: Polfoto/Ole Lind)

De gode nyheder først. Torsdag og fredag får vi det, som meteorologerne kalder 'sommerligt' vejr. I Vestjylland betyder det op mod 25 graders varme og sol. København må nøjes med omkring de 22-23 af slagsen.

Allerede hen mod weekenden skifter det dog igen. Og i resten af måneden, som på kalenderen engang blev kaldt for højsommer, vil vi kun opleve små gisp af sommer.

- Det ser ud som om det vejr, vi har haft, fortsætter. Det bliver stadigvæk i den ustadige stil med enkelte sommerlige dage. Men generelt kan vi ikke få øje på det stabile, tørre og varme sommervejr, siger Jesper Rasmussen, energi- og erhvervsmeteorolog hos DMI, til ekstrabladet.dk.

Smid ikke gummistøvlerne væk
- En uges sommerferie, hvor der ikke er regn på 5-døgnsskemaet, er ikke lige forude, lyder det ikke videre opløftende bud på hedebølge i juli.

- Men hvorfor kommer den sommer dog ikke?

- Der er ikke noget højtryk indover os. Lavtryk bliver ved med at sende fronter ind over landet. Nogen vil sige, at vi har haft sommer i form af de kortere stabile perioder, men det er jo ikke rigtig sommer, siger meteorologen, der med 'de kortere stabile perioder' mener de få sammenhængende dage, hvor vi kort har kunnet lufte sandalerne og få ristet de blegfede skanker.

Gummirøjserne skal du dog ikke pakke for langt væk, hvis vi skal tro DMIs vejrmand.

Regn i weekenden
- Det skifter op til weekenden, hvor et frontsystem gør det ustadigt igen. Det bliver gradvist mere skyet. Det er muligt, at det først kommer for alvor om aftenen og natten fredag, hvor der kommer regn ind sydfra, siger Jesper Rasmussen

- Jeg skal i Tivoli på mandag. Holder det tørt i Ballongyngerne?

- Så skal vi se på København. Der er noget regn i vejret. Men det kan godt nå at skifte, siger den venlige vejrmand, som mest af alt lyder som en meteorolog, der ikke vil skuffe nogen.

Heller ikke sjovt i Storbritannien
- Er der i det mindste nogen, der har det værre rundt omkring os?

- Vi er ikke alene om det. Det er også ustadigt på de britiske øer, i den nordlige del af Europa og i resten af Skandinavien. Man skal ned syd for Alperne og Sortehavskysten, før man for alvor kan vide sig sikker på sol og varme.

- Så rejsebranchen har det i det mindste godt?

- Ja, den må have kronede dage.

- Kan vi takke os selv og den globale opvarmning for, at det aldrig bliver sommer i år?

- Nej, det er nok naturens lune.

Hvis du ikke kan klare flere dårligdomme om den danske sommer, anbefales det, at læsningen standser her....

Argh: Heller ingen sommersjov i august...
Dagens sidste spørgsmål til vejrtroldmanden er med vilje gemt i håb om, at der trods alt er lyse og varme sommerdage forude, men sensommerfest i august er åbenbart også et luftkastel.

- Der er ikke noget, der tyder på, at det skal skifte i juli. Og der er heller ikke tegn på, at det skifter i begyndelsen af august.

Se også: Juni var den koldeste i 21 år . Til gengæld var den også den mest solfattige i 16 år og den vådeste i fem år.

Tjek dit lokale (sommer)vejr på vejret.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen