Her kommer pinsesolen til at danse mest

Overblik over pinsevejret: Gør grillen klar til lørdag, for der kommer der fuld skrald på solen

Lørdag bliver varm og solrig. (Foto: Linda Johansen)
Lørdag bliver varm og solrig. (Foto: Linda Johansen)

Pinsen byder på karneval og maratonløb i København, og rundt omkring i landet er der sikkert også en enkelt eller to, der overvejer at køre grillen i stilling. Derfor giver Ekstra Bladet dig her den fulde oversigt over pinsens vejr.

- Det bliver en god pinse med plads til grillaftener og ture til stranden, fortæller meteorolog Thomas Alsbirk fra vejret.dk

Fredag og lørdag bliver de mest sommerlige dage. Weekenden bliver i dag skudt i gang med fuld sol og høje temperaturer, der nærmer sig de 25 grader. Og heldigvis varer det ved hele lørdagen.

Nordjyderne trækker det længste strå
- Skydækket forsvinder i det meste af landet på nær de sydlige egne. Det er faktisk meget tæt på, at det kan blive en stranddag med sommertemperaturer, siger Thomas Alsbirk fra vejret.dk.

Definitionen på en sommerdag er en dag, hvor termometret banker op på 25 grader. Især i Nordjylland er chancerne for at få en sommerdag rigtig gode.

Men selvom det bliver varmt, så kan de kølige havtemperaturer på 10-12 grader stadig drille.

- Vi har lidt vind, der ligger og driller dem, der bor ved vandet. Vinden vil få de kolde temperaturer fra vandet til at blæse ind over landet .

Men for sejlere og windsurfere er det slet ikke dårligt med lidt vind kombineret med sol. De skal sørge for at komme på vandet inden middag, for ud på eftermiddagen løjer vinden af.

Drømmevejr til københavnsk karneval
I København vil det årlige Copenhagen Carnival løbe af stablen lørdag.

- De får det vejr, man kan drømme om. Der er ingen skyer og temperaturerne placerer sig på 23-24 grader. Der er lidt vind, men det mærker man ikke inde i byen, siger Thomas Alsbirk.

Efter lørdag vil der komme lidt omslag i vejret. Temperaturerne vil fortsat forblive på over 20 grader, men skyerne vil igen finde vej til de danske breddegrader.

- Søndag er billedet lidt mere grumset, og der vil komme lidt nedbør. Nordjyderne vil nok slippe. Men temperaturerne vil stadig være høje, fortæller Thomas Alsbirk.

Maratonløbere vil få et regnskyl
Søndag er dagen, hvor tusindvis af løbere snører løbeskoene og løber gennem gaderne i København til Copenhagen Marathon. Løberne kan se frem til lidt blandet vejr.

- Der kommer lidt regn og torden, men det er ikke de helt store nedbørsmængder. Mellem klokken 9 og 13 er der ingen regn, men derefter vil der komme perioder med let til kraftig regn, hvorefter det igen vil klare op. Temperaturerne vil placere sig mellem 14 og 17 grader, siger Thomas Alsbirk.

I resten af landet vil vejret blive meget lig det københavnske, så hvis pinsedagen skal nydes udendørs, er det en god idé at have paraplyen klar i baghånden.

Mandag vil blive i samme genre som søndagen, men med lidt mere sol. Her er sjællænderne vinderne i lotteriet, mens jyderne må forvente en del byger.

- Der kommer huller i skydækket de fleste steder - og særligt på Sjælland. Temperaturerne vil ligge på 17-20 grader, fortæller Thomas Alsbirk.

Se vejrudsigten hvor du bor her

0 kommentarer
Vis kommentarer