Her er ugens vejr: Blæst, regn og byger

Der er ingen højtryk i horisonten, og Danmark skal indstille sig på en halvtrist uge i efterårets tegn.

(Foto: Rumle Skafte).
(Foto: Rumle Skafte).

- Rigtigt ustadigt efterårsvejr.

Sådan lyder beskrivelsen af ugens ikke synderligt festlige vejr ifølge Tine Zeuthen, vagthavende meteorolog på DMI, som kigger ned over de nyeste prognoser tidligt mandag morgen.

Det korte budskab er, at man skal have regntøj, sweater, vindjakke og paraply inden for rækkevidde, når man overvejer at driste sig udendørs.

- Det bliver meget omskifteligt her de kommende dage med det ene regnvejr efter det andet, som skal ind og passere os, forklarer hun.

- Men der kommer også perioder, hvor vi har mulighed for at se lidt til solen, men så kommer der så til gengæld byger, tilføjer DMI-meteorologen.

Ugens vejr bliver også en lidt 'halvblæsende affære', lyder det.

- Det er almindeligt dansk efterårsvejr, hvor der kommer perioder med hård vind eller kuling. Men det er ingenting i forhold til sidste mandag, siger Tine Zeuthen.

Her var middelvinden forskellige steder kortvarigt oppe på regulær orkan, og på Kegnæs på Als blev der målt vindstød på 53,5 meter i sekundet. Det er tæt på 200 kilometer i timen - og den højeste hastighed, som DMI nogensinde har målt.

Vejret i den kommende uge bliver ikke bare en halvblæsende, men også en halvkølig fornøjelse. Der kommer ikke udbredt nattefrost, men der er enkelte nætter, hvor varmegraderne kan snige sig ned af barometeret og blive halvblå i kanten.

- Temperaturer i dagtimerne kommer op mellem fem og 10 grader. Om natten holder vi os generelt over frysepunktet. Enkelte nætter kommer vi tæt på frysepunktet, og der er risiko for lokal nattefrost i den kommende uge, siger Tine Zeuthen.

Der er ikke tegn på, at vejrtypen over Danmark ændrer sig i en mere behagelig retning i den nærmeste fremtid, lyder det.

- Næste weekend ser det ud til, at det veksler mellem passerende regnvejr og perioder med sol og byger. Der er ikke noget højtryk, som jeg lige kan få øje på, siger DMI-meteorologen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere