Kraftig snefygning på Bornholm

Sne og snefygning er efterhånden ingen nyhed for bornholmerne

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Klippeøen oplever her til aften resterne snestormen som tidligere i dag ramte dele af Danmark. Her melder man her til aften om kraftig snefygning og lukkede veje på centrale dele af øen.

- Vi har netop nu problemer med snefygning på grund af den kraftige blæst. Visse steder er sigtbarheden nærmest nul, og det skaber farlige situationer for de borgere, der bevæger sig ud i trafikken. Desuden betyder fygningen, at flere veje er lukket til, fortæller Per Christensen vagthavende ved Bornholms Politi

På klippeøen har man forsøgt at ruste sig på bedst mulig vis.

- Vi har indkaldt ekstra mandskab til sneplove samt rekvireret en pansret mandskabsvogn, der kan rykke ud, hvis borgerne får akut brug for hjælp, siger Per Christensen

Meteorologerne lover ingen trøst til bornholmerne. Ifølge Anna Grube fra vejret.dk, vil snevejret fortsætte natten igennem, og den kraftige blæst vil fortsætte med at skabe problemer med snefygning.

- Lavtrykket ligger stadig og giver noget sne derovre, og det vil formentlig sne det meste af natten. De næste 24 timer kan vi forvente mellem 5-10 centimeter sne. Lokalt mere. Vinden vil gradvist aftage, men vi vil formentligt også se problemer med tilføgede veje i morgen, siger hun

Det meste af Danmark er dog sluppet relativt billigt fra snestormen, som de seneste dage har hærget centrale dele af Europa. Hos Vejdirektoratet, Beredskabsstyrelsen og Politiet lyder der enstemmigt, at dagen har været mere travl end den gennemsnitlige marts dag, men slet ikke så kaotisk som man havde ventet.

Anne Grube advarer dog om, at de steder, hvor der stadig ligger sne, kan blæsten i aften og i nat skabe problemer med fygning.

Har du billeder af snefygningen på Bornholm, så send dem til os på MMS til 1224 eller 1224@eb.dk (det koster almindelig takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere