Snestormen har ramt Sønderjylland

Store mængder sne og blæst kan skabe store trafikale problemer i det sydlige Danmark i dag

I Sønderborg vælter sneen ned, og Christian X's bro er helt forsvundet i baggrunden til venstre for Mariekirken.  Vinden tager til og Willum på 6 måneder ser måbende sneen piske mod vinduerne, skriver en læser om dette billede. Læserfoto
I Sønderborg vælter sneen ned, og Christian X's bro er helt forsvundet i baggrunden til venstre for Mariekirken. Vinden tager til og Willum på 6 måneder ser måbende sneen piske mod vinduerne, skriver en læser om dette billede. Læserfoto

Har sneen meldt sin ankomst, der hvor du er? Tip os og send dine billeder på sms/mms 1224 (alm. takst) eller på mailen 1224@eb.dk.

Danskerne har netop taget hul på en ny uge. Og det bliver en hvid en af slagsen.

Allerede nu er den første af to snestorme trukket ind over landet og ligger over Sønderjylland og lige syd for Fyn.

- Og der vil komme store mængder sne og blæst i de områder, så det kan blive ret slemt, siger DMI's meteorolog Henning Gisselø.

I løbet af formiddagen vil sneen brede sig til større dele af det sydlige Jylland, Fyn, Lolland-Falster og Møn.

Se også: Pansrede mandskabsvogne klar til snestorm

Bornholmerne og nordjyderne kan som nogle af de eneste gå helt fri af dagens sne, oplyser Anna Grube, der er meteorolog hos vejret.dk.

- Men det da det samtidig kommer til at blæse en hel del, er det endnu usikkert, præcist hvordan sneen falder, siger hun.

Mens snefaldet i løbet af dagen aftager, så er det kun et mindre ophold i det noget ustadige vejr, danskerne mandag aften vil opleve. I løbet af natten rammer en ny - og endnu stærkere snestorm nemlig landet.

I løbet af de næste halvandet døgn kan der derfor falde op imod 20 centimeter sne. Sandsynligheden for det er størst på Sjælland.

- Skal man ikke nødvendigvis ud i morgen, vil jeg derfor også anbefale, at man bliver hjemme og går ud og oplever vejret, siger Henning Gisselø.Har sneen meldt sin ankomst, der hvor du er? Tip os og send dine billeder på sms/mms 1224 (alm. takst) eller på mailen 1224@eb.dk.

1 af 11 Billedet taget på hovedvej 12 nord for Hoven mod Herning, hvor der er kraftig blæst og snefygning, skriver en læser. Her kan man se en bil, der er væltet i grøften. Læserfoto
2 af 11 Store mængder sne og blæst kan skabe store trafikale problemer i det sydlige Danmark i dag. (Foto: Per Rasmussen)
3 af 11 Det sner meget i Padborg, fortæller en læser (Foto: Privat)
4 af 11 I Tønder sner det også. (Foto: Privat)
5 af 11 Vojens
6 af 11 Sønderborg
7 af 11 Ribe Handelsskole. (Foto: Privat)
8 af 11 Bov
9 af 11 Sønderborg
10 af 11 Haderslev
11 af 11 I Sønderborg vælter sneen ned, og Christian X's bro er helt forsvundet i baggrunden til venstre for Mariekirken. Vinden tager til og Willum på 6 måneder ser måbende sneen piske mod vinduerne, skriver en læser om dette billede. Læserfoto
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere