December-blæst afliver hvid jul

Stormene har haft sig tag i Danmark og op mod jul bliver det ved med at blæse

Juletræet på Rådhuspladsen vælter nok ikke i det kommende blæsevejr, ligesom det gjorde, da Bodil Storm kiggede forbi 5. december (Foto: EB)
Juletræet på Rådhuspladsen vælter nok ikke i det kommende blæsevejr, ligesom det gjorde, da Bodil Storm kiggede forbi 5. december (Foto: EB)

Noget kunne tyde på, at snebygerne er blevet blæst væk fra Danmarks landegrænser. Vi har i hvert fald ikke set meget til den hvide dyne i år, og vi kommer heller ikke til det op mod juleaften.

- En masse dybe lavtryk, der ligger ude over Atlanten, blæser ind i Nordsøen nord for Danmark i den kommende tid. Derfor kan vi mærke en hård blæst og kuling med nogle hårde vindstød sidst i næste uge, siger Bill Vejdegren, som er er vagthavende meteorolog ved DMI.

Se også: Jeg hedder Bodil Storm

Det ser altså ikke ud til, at en ny storm er på vej, men kulingen er hård nok til at det kan give et ekstra pust på cykelstierne fra nordvest.

Helt grøn jul
Og mens vindene blæser, falder der også lidt nedbør fra skyerne. Især tirsdag kan der komme lidt vand fra himlen, hvor der falder mellem to og syv millimeter.

- Det kommer til at skifte meget i den kommende tid, hvor det klarer lidt op, så blæser og regner det, og så klarer det lidt op igen. Meget typisk for årstiden, siger Bill Vejdegren.

Det er altså ikke et hvidt drys, vi kommer til at se.

Se også: Øv: DMI dræber håbet om hvid jul

- Vi får slet ikke hvid jul i år. Ikke en gang lokalt ser det ud til i prognoserne, at der er chance for sne, siger den vagthavende meteorolog.

I den kommende uge sniger temperaturerne sig op omkring de fem til otte grader om dagen og et par grader køligere om natten.

Så hvis du går med drømme om at lufte bobkælken i juleferien, så kan det godt blive en noget skuffende fornøjelse.

Du kan læse mere om vejret på vejret.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer