Det lugter af efterår ... men i weekenden vender solen tilbage

Det grå og skiftende efterårsvejr er for alvor kommet til Danmark

Efterårsvejret byder på regnbyger og varme temperaturer indtil weekenden. (Foto: Adrian Joachim / Polfoto)
Efterårsvejret byder på regnbyger og varme temperaturer indtil weekenden. (Foto: Adrian Joachim / Polfoto)

Sommeren har sagt farvel for i år, og efteråret er skudt i gang med store regnskyl og tordenvejr.

Natten til tirsdag var en våd en af slagsen, og ifølge DMI kan vi ligeså godt vænne os til regnen, for den kommer til at præge vejret indtil vi når til weekenden.

- Der kommer varm luft op sydfra og kold luft ind fra de britiske øer. Luftstrømmende mødes over Danmark, og det betyder at vejret bliver ustadigt med masser af regnbyger, siger vagtchef hos DMI, Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

Det har været tørt i det meste af landet tirsdag formiddag, men det ændrer sig, når vi kommer tættere på aften.

- Resten af dagen kommer der gang i bygeaktiviteten. Når vi når hen til eftermiddag og aften, kommer der byger mange steder, og det kan lokalt være med torden, siger vagtchef hos DMI, Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

Det ustadige vejr fortsætter onsdag, hvor solen igen kommer til at skinne om formiddagen, men bygerne tager over, når vi når ud på eftermiddagen. Torsdag og fredag tager bygerne til, og vinden bliver op til kuling.

Se, hvordan lyn og torden opstår. (Video: DMI)

Find solbrillerne frem til weekenden

I weekenden bevæger den kolde luft sig længere ind over Danmark. Det betyder, at du kan sige vinke til regnbygerne, og i stedet finde dine solbriller frem og nyde efterårssolen både lørdag og søndag.

- Når den kolde luft bevæger sig ind over landet, får vi mere stabilt vejr. Vinden lægger sig, solen skinner igennem og det bliver stort set tørvejr. Prisen for det bliver, at temperaturen falder til mellem 15 - 18 grader om dagen og ned til 5 - 8 grader om natten. Men det bliver en fin weekend, siger vagtchef hos DMI, Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

vejret - 1. sep. 2015 - kl. 22:58 Afgørelsens time: Denne landsdel havde den bedste sommer

4 kommentarer
Vis kommentarer