DMI i spritny prognose: Sådan bliver sensommervejret

Du kan godt vente med at pakke regntøjet alt for langt væk. Sensommeren bliver nemlig våd og sjasket, spår DMI

Sensommeren byder på masser af regn. Foto: Polfoto
Sensommeren byder på masser af regn. Foto: Polfoto

Tirsdag bliver en våd omgang med skybrud over store dele af landet, og ser vi frem mod de kommende uger bliver det også en regnfuld affære.

En ny langtidsprognose fra DMI lover nemlig regn, regn og atter regn.

- De næste uger fortsætter vejret overordnet set i samme skrue med regn og ustabilt vejr over hele landet. Der passerer en masse fronter, og vejret bliver derfor meget vekslende. Det bliver ikke et solrigt sensommervejr i hvert fald. Jeg ville nok snarere kalde det uinteressant og regnfuldt, så det er en god idé ikke at pakke sit regntøj alt for langt væk, siger erhvervsmeteorolog hos DMI, Mette Thelgaard Zhang, til Ekstra Bladet.

Ny prognose: Muligt skybrud i hele landet

Ifølge meteorologen er der dog gode chancer for, at solen vil titte frem i løbet af næste uge.

- I uge 34 får vi en del højtryk, som kommer sydfra, og det vil give perioder med sol i starten af ugen og i weekenden og relativt tørt vejr. Det vil dog fortsat ikke være de varmeste temperaturer, men nogle enkelte steder vil vi komme op på 23 grader, siger Mette Thelgaard Zhang, der dog påpeger at solskinsvejret med jævne mellemrum vil blive afbrudt af en byge eller to.

Solskinnet vil dog kun være en kortvarig fornøjelse, for i de første uger af september vil sensommeren igen byde på regn.

- I uge 35 og 36 ser det ud, som om vejret er gået i hak. Her vil regnvejret dominere, især i Jylland, da der vil komme mange byger fra vest. Vi vil dog her stadig snige os op omkring 18-20 grader, men det bliver næppe vejr til strand og solbadning, siger meteorologen.

Ny prognose: Muligt skybrud i hele landet