DMI lover lækkert påskevejr

Bedst som man havde fundet både regnslag og tophue frem igen, lover DMI nu påsketemperaturer på op mod fantastiske 18 grader

Der er god grund til at lufte både familien og det lette tøj i påsken. Foto: Sofia Busk/Ritzau Scanpix
Der er god grund til at lufte både familien og det lette tøj i påsken. Foto: Sofia Busk/Ritzau Scanpix

Hvis du tror, at påskebryggen vil kunne holdes kølig på terrassen eller altanen, kan du godt tro om igen. DMI lover nemlig lune påsketemperature, hvor termometeret lokalt kan snige sig helt op på fantastiske 18 grader.

Du kan altså godt finde både solbrillerne og t-shirtsne frem.

- Det starter koldt, da vi har haft den her såkaldte påskeøstenvind med nattefrost. Lidt efter lidt bliver der langsomt skruet op for temperaturen. Det vil være tørvejr og pænt solrigt, lyder det fra vagthavende meteorolog hos DMI Hans Wanner.

Skal påskefrokosten holdes udendørs, anbefales det, at du venter med at indbyde til slutningen af påsken.

- Langfredag og de efterfølgende dage vil det være lunest i vejret. Her er der god chance for behagelige 15 grader og 18 grader lokalt, oplyser meteorologen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Man kan roligt planlægge et udendørsarrangement i påsken. Foto: Sofia Busk/Ritzau Scanpix
Man kan roligt planlægge et udendørsarrangement i påsken. Foto: Sofia Busk/Ritzau Scanpix

Meteorologen påpeger, at det vil være varmest i de indre områder og ved de vestvendte kyster. Dette skyldes påskeøstenvinden, som dog vil aftage, som dagene går.

- Djursland eksempelvis vil få pålandsvind ind fra Kattegat, så her vil det være svært at nå op på de 15 grader, lyder det.

Nattefrost - nej tak!
Selvom man den seneste nat har kunnet opleve nattetemperaturer på chokerende minus syv grader lokalt, er det ifølge meteorologen ikke noget, man skal forvente i påsken.

- I de indre landområder kan nattetemperaturen stadig være kold. Vi kan godt komme ned under frysepunktet, men ikke så koldt som seneste nat. I løbet af de næste to til tre dage skulle de gerne være helt slut med nattefrosten, siger han.

Heller ikke nogen former for nedbør skal man sætte næsen op efter.

- Det synger på sidste vers med sne eller slud. Jeg tror ikke, der kommer mere. Der kan dog dannes skyer ved østersøen, som driver ind over den sydlige del af landet, lyder det.

12 kommentarer
Vis kommentarer