Dugfrisk prognose: Nu kommer vejret du har ventet på

Nu kommer sommeren! Ny månedsprognose fra DMI lover mindre regn og mere sol

Nu skal solcremen findes frem og badetøjet på. Juni bliver tør og solrig, lover DMI. (Foto: Ernst van Norde)

Masser af sol - meget mindre regn.

Sådan lyder den positive prognose fra DMI, der melder om en juni måned med sommerligt vejr det meste af tiden.

Den kommende måned kommer til at stå i skærende kontrast til den forgangne, hvor maj har budt os på store dele regn og kolde temperaturer.

Samfund Maj slog flere vejr-rekorder

- Samlet set går vi efter en våd og kølig maj endelig en tiltrængt sommerlig og ret solrig periode i møde, hvor vi med lidt tålmodighed også kan få nogle regulære sommerdage med temperaturer over 25 grader, skriver DMI i den nye prognose.

Koldfront lørdag

Allerede i denne uge kan vi enkelte steder i landet nå helt op på 25 graders varme.

Når vi kommer op i de varmegrader er der i meteorologisk forstand tale om en sommerdag, og i denne uge er det sjællænderne, der kan få en decideret sommerdag, mens resten af landet må tage til takke med et par grader mindre.

Det bliver dog en kort fornøjelse, for lørdag kommer der en koldfront ind over landet, og den bringer regn med sig.

Der kommer sommertemperaturer til weekenden, men først skal vi noget grueligt igennem, siger meteorologerne. (Foto: Rumle Skafte, Polfoto.) Samfund Op til 23 grader fredag

Regn bliver dog ikke et gennemgående tema, hvis man skal tro meteorologerne.

- Nedbørsmæssigt havner vi på den tørre side, selvom der sidst på måneden stedvis kan falde kraftige byger, skriver DMI.

28 graders varme

Næste uge starter med, at et nyt lavtryk gæster os, og derfor forventes dagtemperaturerne at være mellem 14-18 grader. I de sydøstlige egne kan temperaturerne dog snige sig op omkring 20 grader.

Vejret skulle dog holde sig overvejende tørt og blive gradvist bedre frem mod slutningen af ugen.

Ugen derefter - uge 25 - skulle derimod blive månedens klare højdepunkt.

- De typiske dagtemperaturer vil nok ligge mellem 18 og 23 grader, men går vinden i sydøst, hvilket der i perioder vil være ganske gode chancer for, kan temperaturen komme op mellem 23 og 28 grader, spår DMI, som forventer det varmest ved de vestvendte kyster.

Den sidste uge i måneden er der stadigvæk en smule usikkerhed omkring, men ifølge meteorologerne skal vi nok forvente lidt køligere temperaturer.

 

24 kommentarer
Vis kommentarer