Annonce:
Annonce:

Har du vinterferie? Sådan bliver vejret

Der kommer solskin, men kun i halvdelen af ferien

Se hvor meget du kan nå på en dag i din vinterferie
Annonce:
Følg Samfund

Hvis man vil gå tur i skoven eller på stranden med ungerne i vinterferien, så er det om at trække støvlerne på i den første halvdel af ugen - i hvert fald, hvis man vil gå i tørvejr.

Vinterferien starter nemlig med flot solskinsvejr både mandag, tirsdag og onsdag, oplyser vagthavende meteorolog hos DMI, Michael Skelbæk.

- Der kan godt, især i morgen, være lidt flere skyer over den østlige del af landet, men overordnet set både mandag, tirsdag og onsdag ganske flotte solskinsdage, også tørvejrsdage. Alle tre dage vil dagstemperaturen ligge over frysepunktet, omkring en to graders varme som gennemsnit. Og så nattefrost imellem, siger han.

Vind bliver der ikke meget af den første halvdel af ugen, med mindre man ferierer ved den jyske vestkyst, tilføjer han.

Annonce:

Indendørsvejr fra torsdag
Omkring torsdag kommer et lavtryk ind sydfra og så går det ned ad bakke med vejret. Der kommer nedbør hele sidste halvdel af ugen, så her bliver vejret mere til indendørsaktiviteter som film og bagning.

- I øjeblikket ser det ud, som om det er Bornholm og den østlige halvdel af Sjælland og herunder altså også Københavnsområdet, som kan se frem til lidt snedrys, et par centimeters penge, på torsdag, mens man længere vestpå egentlig bare får skyet vejr og tørvejr, siger Michael Skelbæk.

Ferien ender altså lidt våd.

- De sidste to-tre dage i vinterferien bliver sådan noget med nedbør. Det kan både være regn og slud og sne for temperaturen ligger stadig tæt på et par graders varme. Så der er mulighed for, at der kan være lidt sne, men jo længere vestpå, man kommer, jo mere regn vil der nok være i det nedbør, der kommer, siger han.

Kælketuren kan man generelt godt skyde en hvid pil efter medmindre man tager til Sydsverige eller den helt østlige del af Danmark.

Annonce:

- Det er nok ikke det, man skal satse på. Torsdag, specielt på Bornholm, vil jeg sige, muligheden er størst. Hvis man virkelig gerne vil ud at kælke, skal man nok tage til Sydsverige der på torsdag-fredag, tilføjer han.

Man kan stadig sagtens være udenfor i slutningen af ugen, men det kan blive nødvendigt med en paraply eller regnfrakke lørdag.

Sådan bliver vejret hver dag i vinterferien
Herunder kan du se, hvordan vejret bliver hver dag i vinterferien.

Temperaturerne godt kan svinge med et par grader afhængigt af landsdelen. Landsudsigten er et gennemsnit. Hvis du vil have detaljerne for din region, kan du tjekke DMIs regionaludsigter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: