Annonce:
Annonce:

Kraftig regn og torden på vej

Både solskin, skyer, regn og måske endda skybrud kan være på vej i weekenden, siger DMI

Det kommer til at regne mandag, og bygerne ser ud til at ramme Danmark gennem det meste af weekenden. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det kommer til at regne mandag, og bygerne ser ud til at ramme Danmark gennem det meste af weekenden. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Der er for alvor lagt op til en weekend i efterårets tegn, og danskerne kan se frem til både lidt sol og måske endda skybrud.

Det siger DMI's vagthavende meteorolog fredag, Trine Pedersen.

Fredag morgen er allerede gået i gang på en våd facon, siger hun.

- Hvis vi tager fredag morgen med, så er weekenden startet lidt vådt. Vi er blevet passeret af et gedigent regnvejr fra syd, og det ligger nu hen over den nordlige halvdel af Jylland og Sjælland, siger Trine Pedersen.

Der kan altså komme kraftigt regnvejr med torden op ad dagen.

- Jeg har et risiko (risikovarsel, red.) ude på, at de her byger kan blive så kraftige, at der kan gå skybrud i dem i eftermiddagstimerne, siger Trine Pedersen.

Skybrud er, når der falder mindst 15 millimeter regn på højst en halv time.

Og bygerne fortsætter lørdag, regner Trine Pedersen med, omend der også kan blive lidt bedre plads til solen og i endnu højere grad søndag.

Dagtemperaturerne kommer i weekenden til at ligge mellem 14 og 19 grader, mens det kommer til at ligge mellem 10 og 15 grader om natten.

- Så ikke den helt store forskel mellem dag og nat, men det er vel også meget typisk her i efteråret, siger Trine Pedersen.

Det noget regnfulde vejr skyldes et større lavtryk, som længe har ligget ved De Britiske Øer og nu bevæger sig østpå ind over Danmark.

Det lunefulde efterårsvejr giver måske ikke anledning til vejrmæssig optimisme, men det er ikke umuligt, at sommervejret kan gøre et kort comeback, som det før er set i september.

- Efter weekenden kunne det godt være, at vi får en periode med tørvejr og lidt sommerligt - eller i hvert fald lidt bedre - vejr, siger Trine Pedersen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: