Marts sætter global varmerekord

Sidste måned var den varmeste marts, der er målt på verdensplan, siden målingerne begyndte for 135 år siden.

Strandvejr har det ikke ligefrem været i marts i marts, men måneden sætter varmerekord på verdensplan. (Foto: Rene Schütze)
Strandvejr har det ikke ligefrem været i marts i marts, men måneden sætter varmerekord på verdensplan. (Foto: Rene Schütze)

Stigende temperaturer på kloden har resulteret i en ny varmerekord, viser en ny rapport fra USA's Nationale Ocean og Atmosfæriske Administration (NOAA).

Aldrig tidligere har der på verdensplan været målt så høje gennemsnitstemperaturer i marts, som det var tilfældet i sidste måned.

Tallene dækker over globale gennemsnit til lands og vands.

I marts var den gennemsnitlige globale temperatur 0,85 grader celsius over gennemsnittet for det 20. århundrede, viser rapporten fra NOAA.

- Det var det højeste målt for marts i perioden 1880-2015 og overgår den hidtidige rekord fra 2010 med 0,05 grader celsius, skriver NOAA i rapporten.

Perioden fra januar til marts sætter ligeledes rekord som den varmeste, der er målt, siden målingerne begyndte i 1880.

Årets første tre måneder var samlet set 0,82 grader celsius varmere på globalt plan end gennemsnittet for det 20. århundrede.

I januar meddelte NOAA og det amerikanske rumagentur Nasa, at 2014 var det varmeste år, der nogensinde er målt på Jorden.

Videnskabsfolk har advaret om, at det vil få alvorlige konsekvenser i dette århundrede, hvis temperaturen som ventet fortsætter med at stige.

Tæt befolkede områder vil blive oversvømmet, når havet stiger, og ekstreme vejrfænomener vil blive mere almindelige og true afgrøder.

I december holdes et nyt klimatopmøde i Paris (COP21), hvor verdens lande vil gøre et nyt forsøg på at indgå aftaler, der kan bremse den globale opvarmning.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere