Meteorolog: Sådan bliver sommervejret

Ifølge meteorolog fra DMI, Martin Lindberg, kan vi godt regne med, at vejret i juli måned bliver bedre end det har været i juni. Men det stabile sommervejr, der indbyder til strand og grill, kan vi ikke være sikre på

Hør hvordan danskerne tackler det indtil videre elendige sommervejr i indslaget her.

Hvis man er ved at være godt og grundigt træt af det kolde juni-vejr, så kan man glæde sig til, at vi snart går ind i juli måned. Her bliver vejret nemlig, ifølge meteorolog fra DMI Martin Lindberg, en smule mere stabilt og med sol. Men vi kan langt fra være sikre på, at vejret i juli måned udelukkende vil indbyde til is på stranden og pølser på grillen.

Resten af juni ser jo ikke ud til at blive sommervejr. Men der er udsigt til, at der kommer et omslag samtidig med månedsskiftet, hvor det er ret sandsynligt, at vi får en overgang med sommerligt vejr. Så er det bare spørgsmålet, hvor lang tid det vil vare, siger Martin Lindberg fra DMI, som netop er blevet færdig med månedsprognosen.

Han fortæller, at det hovedsageligt er dem som skal på ferie i uge 27, der får glæde af sommervejret.

- Det er i starten af juli og uge 27, hvor det ser ud til, at der kommer et mere stabilt og varmt vejr.

- Jeg tror, at vi kan regne med nogle dage med sommervejr i starten af juli, siger Martin Lindberg.

Ikke kun sol

Er man på ferie i uge 27 gælder det om at nyde det potentielle sommervejr, for vejret bliver mere ustabilt med byger i løbet af uge 28.

- Der kommer flere vestlige strømninger med ustabilt vejr.

Men dermed ikke sagt, at der ikke er mulighed for enkelte dage med solskin.

- Der kan komme enkelte højtryk fra Sydeuropa, som kan give dage med varme og solskin, siger meteorologen.

60 procent sikker

Når der er tale om månedsprognoser og man forsøger at forudse vejret så lang tid i forvejen, så er det også fyldt med en masse usikkerheder. Derfor siger Martin Lindberg, at man er omkring 60 procent sikker på, at prognosen holder.

- Når jeg siger, at der kommer mere stabilt vejr og sol i uge 27, så er det omkring 60 procent sikkert.

- Det er langt fra en garanti. Men det er det jo aldrig. Vi langt fra 100 procent. Men langtidsprognoser har altid været usikre, siger Martin Lindberg.

Og specielt om sommeren, kan det være sværere at forudse hvordan vejret bliver.

- Sommerprognosen er mere usikker end forår og efterår. Det skyldes, at der er en større kontrast mellem varme og kulde over polar norden, så jetstrømmen er sværere at aflæse.

Så man kan krydse fingre for, at den mere dystre og kolde del af vejrudsigten ikke holder, for lige nu er det ikke det skønne danske sommervejr, som går os i møde.

28 kommentarer
Vis kommentarer