Nu rammer stormstød: Hold på hat og briller

Havemøbler kan blæse væk og trampolinen flytte sig, når det nordvestlige Jylland i nat rammes af voldsomt vejr

Da stormen Dagmar sidste år ramte Hanstholm. Den nordvestjyske by bliver i aften og nat ramt af vindstød med stormstyrke. Foto: René Schütze
Da stormen Dagmar sidste år ramte Hanstholm. Den nordvestjyske by bliver i aften og nat ramt af vindstød med stormstyrke. Foto: René Schütze

Hold på hat, briller, havemøbler og trampolin. I aften og nat bliver det nordvestlige Jylland ramt af voldsomme vindstød med stormstyrke, og selvom det ikke vil blæse de sovende danskere omkuld, så kan møblerne i haven få sig en tur over hækken. Det fortæller Mogens Rønnebæk, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Oppe i nordvestjylland, hvor det bliver værst, er man jo vant til lidt af hvert. Men jo, det bliver blæsevejr, siger Mogens Rønnebæk.

Men selvom jyderne er vant til vind, så er det stadig ikke blot en almindelig torsdag aften.

- Nu kommer det om natten, hvor folk ligger og sover, men det vil flytte nogle ting. Plastikstole, haveparasoller og trampoliner kan få sig en tur, hvis det står fremme, så det er voldsomt nok, siger Mogens Rønnebær.

Se også: Efterårsvejr: Her rammer stormstød

Det er efterårets første voldsomme vejr, og vindstød af stormstyrke, som DMI kalder det, er et hyppigt fænomen i vintermånederne. Derfor bedyrer meteorologen da også, at det langt fra bliver sidste gang i år.

Fænomenet er ikke det samme som en regulær storm, da middelvindene i hele landet skal puste sig op til stormstyrke, og det gør de ikke denne gang.

Stormstødende vil ramme nordvestjyderne omkring klokken ni og ti og vil blæse i omkring fem timer, ifølge DMI, og en temperatur på op til 10 grader.

Vinden betyder også, at luften er tørrer end sædvanlig, og så vil det også have en positiv effekt.

- Det blæser alle skyerne væk, så vi får en fredag med flot vejr og virkelig meget solskin. Man vil kunne mærke vinden i morgen formiddag, men den aftager hen over dagen, så om eftermiddagen bliver det rigtig godt.

Det betyder, at fredag bliver både regn- og skyfrit.

Resten af Danmark vil kunne mærke en lidt kraftigere blæst i fredagens morgentimer.

(Screenshot: DMI)
(Screenshot: DMI)

0 kommentarer
Vis kommentarer