Pas på mandag morgen: Her er der ekstremt glatte veje

Når du mandag morgen kører på arbejde, skal du være ekstra opmærksom på de ekstremt glatte veje, lyder advarslen. Senere kommer blælsevejret

Ekstra Bladet har været ude og tale med en ekspert, der giver gode råd til isslag på vejene.

Sønderjylland var hårdt ramt af glatte veje søndagen igennem med flere bilulykker på E45-motorvejen omkring Haderslev, mens bilister i Nordjylland også kørte galt flere steder. Men det stopper desværre ikke her.

For natten igennem vil temperaturen styrtdykke yderligere, og med den klare skyfrie himmel vil det meste af Danmark opleve alle ingredienserne til en særlig glat mandag morgen.

- Der har været byger flere steder søndag, og med de kolde temperaturer omkring frysepunktet, så fryser vejbanerne til is, og så bliver det altså glat, siger Michael Skelbæk, vagthavende meteorolog hos DMI, til Ekstra Bladet.

Se også: Temperaturfald og glatte veje: Her skøjter bilerne rundt

Rammer hele landet
Jyllands og Fyn blev først ramt af de frysende vejbaner, men som natten skrider frem, vil det sprede sig til hele landet og fortsætte mandag morgen. Derfor skal du være ekstra opmærksom, når du sætter dig ind i bilen for at køre på arbejde.

Temperaturerne i de tidligere morgentimer vil ligge lige over frysepunktet, men der har Michael Skelbæk en løftet pegefinger.

- Man måler temperaturen i to meters højde, så derfor skal man forvente, at vejene er en del koldere, fordi temperaturen ved jorden er lavere.

(Foto: Local Eyes) 112 - 31. jan. 2016 - kl. 18:51 Ulykke lukkede motorvej: 50-årig mand fastklemt

Hård kuling og stormstyrke
I løbet af formiddagen bevæger en front sig ind over landet. Den har nedbør med sig. Det meste i form af regn, men der kan også være tale om slud nogle steder.

Det voldsomme blæsevejr rammer landet tidligt tirsdag og bliver hængende helt til om aftenen, hvor det efterhånden løjer af.

- Det kommer til at ruske det meste af tirsdagen. Flere steder kan man opleve vindstød af stormstyrke, siger Michael Skelbæk.

Resten af landet vil i stedet opleve en hård kuling.

Ifølge Michael Skelbæk kommer resten af ugen til at byde på meget vekslende vejr, hvor både solen og nedbøren vil vise sig, mens temperaturen for det meste vil holde sig over frysepunktet.

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere