Så godt bliver vejret til blodmånenatten

Det bliver stjerneklart, når vi i Danmark i nat vil opleve en total måneformørkelse

Skal du ud og se på månen i nat, så send gerne dine videoer og billeder til os. Send til 1224@eb.dk eller sms 1224 (almindelig sms-takst).

Det blive stjerneklart i nat, når du kan opleve den totale måneformørkelse.

- Det kan næsten ikke blive bedre, siger vagtchefen hos DMI om nattens vejr, Mogens Rønnebær.

Så hvis du har planlagt at se 'superblodmånen' i nat, så kan du godt glæde dig. Det bliver nemlig højst sandsynligt ikke vejret, der bliver en forhindring.

I Sønderjylland samt ved Esbjerg og Varde er der i øjeblikket nogle skyer, men ifølge DMI vil de blive mindre og mindre i løbet af de næste timer.

Leder af fotojournalistuddannelsen, Søren Pagter, har en række fif til, hvordan du tager flotte billeder af blodmånen. Samfund - 27. sep. 2015 - kl. 10:56 Sådan knipser du det perfekte blodmåne-billede

Det kaldes en blodmåne, når der er total måneformørkelse, og lyset fra jordens atmosfære derved er det eneste, som reflekteres på månens overflade (Foto: AP) Videnskab & teknik - 25. sep. 2015 - kl. 22:20 Blodmåne skaber skræk

 

Der er en risiko for, at beboere ved vadehavet vil gå glip af superblodmånen, men den skulle være en meget lille risiko.

Der kan desuden blive dannet en smule tåge i nat, men det behøver ikke at blive et problem for de dansker, der glæder sig til at se superblodmånen.

Den totale måneformørkelse vil indtræffe klokken 04.11 og vare til klokken 05.23, men månen vil allerede begynde at indtræde i jordens skygge klokken. 03.07.

Hvis du agter at se superblodmånen udenfor, vil det være en god idé at klæde sig varmt på. Temperaturen i nat vil være på højst fem graders varme.

Indenfor de sidste 100 år er kombinationen af blod- og supermåne kun sket fem gange. Senest i 1982. (Foto: POLFOTO) Samfund - 27. sep. 2015 - kl. 21:27 Sjældent himmelfænomen i nat: Månen bliver stor og blodrød

Natten mellem den 27. og den 28. september kan du opleve hele to flotte fænomener på nattehimlen. (Foto: POLFOTO) Samfund - 25. sep. 2015 - kl. 17:07 Gyser-udsigt: Sådan bliver vejret på blodmåne-natten

6 kommentarer
Vis kommentarer