Sådan bliver vejret i vinterferien

Der er ikke meget vinter over vejret i vinterferien, lyder prognosen fra DMI

De mange tusinder skolebørn, der i den kommende tid får vinterferie, behøver ikke finde kælken frem. (Foto: Polfoto)
De mange tusinder skolebørn, der i den kommende tid får vinterferie, behøver ikke finde kælken frem. (Foto: Polfoto)

Du kan godt pakke de daggamle gulerødder væk igen, hvis du har planlagt at bruge dem som næse på din snemandskreation. 

Der bliver nemlig ikke mulighed for at tage poderne med ud at lave snemænd eller kælke, når de i dag eller næste fredag får vinterferie fra skolen.

Så skal du i hvert fald være hurtig og heldig.

- Den sne, der ligger på jorden nu, den smelter allerede i løbet af det kommende døgns tid, så hvis man vil dyrke vintersport, så bliver det ikke i Danmark.

Sådan siger Olaf Mathiassen, der er vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut, til Ekstra Bladet.

U-vinterlig vinterferie
Det blev aldrig til hvid jul for det meste af landet, og nu lader det til, at sneen igen snyder danskerne, når de har tid til at boltre sig i den. Der bliver således ikke meget vinter over vejret i vinterferien - hverken i uge 7 eller 8.

- Ifølge de prognoser, vi har, så ser det ud til at blive en ret så u-vinterlig vinterferie, fortæller meteorologen og uddyber:

- Det bliver ikke nødvendigvis gråt og kedeligt. I den første halvdel af uge 7 kan solen godt titte frem i den nordlige og østlige del af landet, mens det bliver mere skyet mod sydvest. Det har noget at gøre med, at vi får en nordvestenvind, hvor vi får læ af de norske fjelde, og det gør, at det kan klare op mod nord og øst, lyder det fra Olaf Mathiassen.

Mildt og tørt
Savner man sne, skal man altså en tur mod højere himmelstrøg i udlandet.

Er det ikke muligt, og er du lidt skuffet over Kong Vinters manglende fremmøde, så kan du i det mindste glæde dig over, at eventuelt gråt vejr ikke bringer regn med sig.

- Generelt ser det ret nedbørfattigt ud, fordi vi har et højtryk tæt på, der gør, at vi får mild luft ind over landet. Så det bliver forholdsvist tørt, og der er heller ingen udsigt til noget stormvejr. Det mest blæsende vejr får vi på søndag, hvor der bliver op til kuling, forklarer den vagthavende meteorolog ved DMI.

Samtidigt kan han oplyse, at vi godt kan lægge det varme undertøj på hylden. 

- I dagstimerne den kommende uge vil temperaturen være helt op til mellem fire og otte plusgrader. I nogen af nattetimerne kan vi godt få en let frost, men man kan ikke rigtig kalde det vintervejr. Det er dog muligt, at vi med indgangen til uge 8 kan få en lille smule koldere temperaturer, siger Olaf Mathiassen.

Ifølge DMIs langtidsprognoser, så kan vintervejret i det hele taget være et overstået kapitel for denne gang, da de store temeraturdyk ser ud til at være overstået. I slutningen af februar/starten af marts kan vi for en kort stund få en smule koldere vejr, men derefter tager solskinnet og temperaturen til. 

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere