Tæt tåge over hele landet: DMI opjusterer varsel

En tæt tåge er lige nu på vej ind over landet, og det kan skabe problemer for blandt andet morgentrafikken

Landet bliver i disse timer ramt af en tæt tåge, der også vil genere morgentrafikken. (Foto: Jens Dresling, Polfoto)
Landet bliver i disse timer ramt af en tæt tåge, der også vil genere morgentrafikken. (Foto: Jens Dresling, Polfoto)

Søndag morgen var store dele af landet generet af tåge, der gjorde, at sigtbarheden flere steder var under 100 meter.

Nu kommer tågen tilbage, og DMI har netop opjusteret deres varsel fra 'risiko til voldsomt vejr' til 'voldsomt vejr' på nedenstående grafik, hvor man kan se, at kun Bornholm forventes at gå fri af den tætte tåge.

(Screenshot af dmi.dk)
(Screenshot af dmi.dk)
 

DMI skriver samtidig, at sigtbarheden kan være under 100 meter, og at man derfor skal være forsigtig, når man begiver sig ud i trafikken.

- Jeg vil råde folk til at køre lidt tidligere hjemmefra. Vi forventer, at tågen vil komme til at ligge og genere specielt morgentrafikken, og det er det, vi advarer omkring. Tåge er jo ikke farlig, men i forhold til trafikken kan det blive farligt, fortæller vagthavende meteorolog Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

Se også: Tågen driller fortsat - kør forsigtigt

Det er dog ikke kun morgentrafikanterne, der skal være ekstra agtpågivende i trafikken, for allerede nu er tågen ved at lægge sig som en dyne over landet.

- Lige nu tykker det til. Det er gået ret hurtigt den seneste time i den sydvestlige del af landet, hvor sigtbarheden er hurtigt på vej nedad. Jeg forventer, at det vil brede sig til Midt- og Nordjylland og Nord- og Østsjælland inden længe, siger Frank Nielsen og fortæller samtidig, at den sagtens kan finde på pludselig at forsvinde.

- Tåge er en vanskelig størrelse at have med at gøre, for pludselig kan det finde på at løfte sig fra jorden ud på natten. Det er svært at afgøre, om den gør det, eller om den vil blive liggende, siger han.

Når folk skal på arbejde i morgen tidlig, vil den dog sandsynligvis være der.

- Jeg forventer, at tågen letter ved otte/ni-tiden i den sydvestlige halvdel af landet, mens den vil lette omkring klokken ti i den nordlige og østlige del af landet, bebuder meteorologen, der tror, det er den sidste omgang tætte tåge, vi  får i denne omgang.

- Det er den varme og fugtige luft, vi har haft, som er skyld i tågen. Men det bliver nok den sidste nat og morgen med tåge for denne gang, for nu begynder det at blæse lidt op, og det bliver koldere, siger Frank Nielsen.

Se også: September slog vejr-rekord

7 kommentarer
Vis kommentarer