Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Tropisk luft rammer Danmark: Nu bliver det varmt

Efter en tid med sne og minusgrader får vi på onsdag ti graders varme - og det milde vejr fortsætter

Vi får mildt, men ustadigt, vejr de næste 14 dage, lover DMI. (Foto: Polfoto).
Vi får mildt, men ustadigt, vejr de næste 14 dage, lover DMI. (Foto: Polfoto).

Det er ikke mange dage siden, at landet var dækket af sne, og det var bidende koldt - men nu får temperaturerne et ordentligt nøk opad.

De næste fjorten dage bliver det nemlig 'varmt' med temperaturer op til ti grader. 

Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

- Allerede natten til onsdag kommer der varmere luft ind over, så det bliver ni til ti grader på onsdag. Så det bliver ganske lunt, siger han og fortæller, at vi på denne årstid kun kan få sådan et vejr, når det 'bliver importeret' til os.

- Det er noget luft, der kommer et sted sydvest for de britiske øer, der blæser op til os i forbindelse med et lavtryk, fortæller Frank Nielsen fra DMI.

Fra polarluft til tropikluft
Normalt er døgnmiddeltemperaturen i januar omkring frysepunktet, men den vagthavende meteorolog vil ikke kalde det kommende vejr med ti grader for usædvanligt.

- Det er selvfølgelig til den lune side. Nu har vi jo lige været til den kolde side: Fra at have ligget i polarluft ligger vi lige pludselig i maritim tropikluft, det er faktisk tropisk, hvilket er, når vinden er i sydvest om vinteren, siger han.

Vil også blæse
Men man skal ikke glæde sig alt for hurtigt over lunt vejr. For selvom temperaturerne vil være milde for årstiden, vil der nemlig være en hård vind, der næsten er kuling.

- Så man har ikke så meget glæde af de ti grader, når det blæser sådan, siger den vagthavende meteorolog, der fortæller, at 'fornøjelsen lidt drukner i regn og blæst'.

Vejret vil de kommende 14 dage derfor ifølge den vagthavende meteorolog kunne beskrives med ordene 'mildt', 'blæsende' og 'ustadigt'.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen