TV: Så kom foråret til Danmark - Men pas på solen!

Sol og varme strømmer lige nu ind over landet, men selvom det virker fristende at lægge sig ud og nyde det gode vejr, så advarer Kræftens Bekæmpelse om, at det kan være farligt at sidde for længe i solen

Den har været længe ventet, men nu er den endelig fremme. Foråret rammer i disse dage Danmark, og danskerne strømmer ud for at nyde det gode vejr.

Ved søer og i parker samles folk i korte forårsjakker for at få årets første glød, men det er ikke helt ufarligt, hvis man ikke gør det med omtanke.

Nyd det - lørdagen kommer til at ligne sommer, melder DMI. (Arkivfoto: Jan Sommer) Samfund - 10. apr. 2015 - kl. 07:49 DMI: Op til 20 grader!

- Selvom det er dejligt med sol, så skal man altså være opmærksom på UV-indekset, når man bevæger sig ud i solen. Er den på 3 eller mere, så skal man måske overveje at dække sig til eller søge i skygge, for selvom man ikke kan se eller mærke UV-strålerne, så er de altså farlige, fortæller Anne Waagstein, der er presseansvarlig i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Kampagnen går i alt sin enkelthed ud på at advare folk om de skader, solen kan medføre på kroppen. Selvom den har kørt i flere år, så bliver det altså ikke mindre aktuelt at gøre opmærksom på risikoen.

Der bliver helt op til 17 grader fredag, alt efter hvor i landet, man er. (Foto: Ernst Van Norde, Polfoto) Samfund - 6. apr. 2015 - kl. 08:24 17 grader på fredag - her rammer forårsvarmen

- Vi råder jo folk til at tage sol som vores bedsteforældre gjorde det. De fik jo kun sol om sommeren, og rejste altså ikke på ferie flere gange om året, siger Anne Waagstein.

Men om kampagnen virker blandt danskerne, er en helt anden sag.

I klippet over artiklen kan du høre mere om advarslen, og se om danskerne tager den til sig!

 

16 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere