Annonce:
Annonce:

TV: Så kom foråret til Danmark - Men pas på solen!

Sol og varme strømmer lige nu ind over landet, men selvom det virker fristende at lægge sig ud og nyde det gode vejr, så advarer Kræftens Bekæmpelse om, at det kan være farligt at sidde for længe i solen

Annonce:
Følg Samfund

Den har været længe ventet, men nu er den endelig fremme. Foråret rammer i disse dage Danmark, og danskerne strømmer ud for at nyde det gode vejr.

Ved søer og i parker samles folk i korte forårsjakker for at få årets første glød, men det er ikke helt ufarligt, hvis man ikke gør det med omtanke.

DMI: Op til 20 grader!

- Selvom det er dejligt med sol, så skal man altså være opmærksom på UV-indekset, når man bevæger sig ud i solen. Er den på 3 eller mere, så skal man måske overveje at dække sig til eller søge i skygge, for selvom man ikke kan se eller mærke UV-strålerne, så er de altså farlige, fortæller Anne Waagstein, der er presseansvarlig i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Kampagnen går i alt sin enkelthed ud på at advare folk om de skader, solen kan medføre på kroppen. Selvom den har kørt i flere år, så bliver det altså ikke mindre aktuelt at gøre opmærksom på risikoen.

17 grader på fredag - her rammer forårsvarmen

- Vi råder jo folk til at tage sol som vores bedsteforældre gjorde det. De fik jo kun sol om sommeren, og rejste altså ikke på ferie flere gange om året, siger Anne Waagstein.

Men om kampagnen virker blandt danskerne, er en helt anden sag.

I klippet over artiklen kan du høre mere om advarslen, og se om danskerne tager den til sig!

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: