Udsigt til snevejr: Her kan du kælke

Danmark vil være præget af lokale snebyger i løbet af aftenen og natten - få mennesker kan måske endda komme til at kælke

Bliver det en hvid jul? DMI gav i begyndelsen af december en vejrudsigt for måneden.

Der er udsigt til lokale snebyger søndag aften og natten til mandag. Det fortæller vagthavende meteorolog i DMI, Jesper Eriksen.

- Det er i det meste af landet, at der vil komme sne, men i den sydvestlige del er det ganske lidt snefald. I resten af landet bliver det spredte snebyger.

- For tre-fire dage siden troede vi dog, at det ville blive mere udbredt snevejr, end det ser ud nu, siger Jesper Eriksen til Ekstra Bladet.

Procentvis er det kun en lille del af landet, der kommer til at nyde godt af sneen, hvis det er det, man er til. Særligt nordjyderne har lokalt mulighed for at opleve sneen.

Jesper Eriksen forventer helt konkret, at mennesker, der bor i Vendsyssel, kan se frem til sne nok til, at det giver mening at finde kælken frem.

- Der er ingen, der kommer til at være begravet i sne, men det er muligt at der er nogen, der kan komme ud og kælke. Men det er kun en meget lille del af befolkningen. Men de primære snebyger og der, hvor luften er koldest, det bliver i Nordjylland, siger meterologen.

Jesper Eriksen kan dog ikke sige klart, hvor mange centimeter der vil falde, men han anbefaler, at man går ind og kigger på DMI's manuelle snedybder mandag morgen, hvis man vil vide det.

Natten til mandag byder på tre graders frost. Nogle steder kan temperaturen muligvis nå helt ned på minus fem grader.

Om vi får hvid jul, er endnu for tidligt at sige for meterologen. Vi skal lidt tættere på jul, før vi ved noget.

23 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere