Vejret i bededagsferien starter lovende og slutter med regn

Store bededags-weekenden lægger lovende fra land, men vil søndag vise sig fra sin mindre prangende side, lyder det fra DMI

Folk nyder solen på Islands Brygge i København, hvor afmærkede arealer skal hjælpe borgere med at holde afstand. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Folk nyder solen på Islands Brygge i København, hvor afmærkede arealer skal hjælpe borgere med at holde afstand. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Hvis du både bevæbner dig med korte ærmer, solcreme, paraply og en varm vindjakke, så burde du være dækket ind til det noget svingende vejr, som denne forlængede weekend byder på.

Fredag og lørdag bliver lune og solrige, mens søndag måske minder mere om en våd og blæsende efterårsdag.

Det melder den vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Mette Wagner.

Afstand og solcreme
- Vejret store bededag opfordrer til udendørsaktiviteter, hvor vi starter ud med en del sol, og temperaturerne kan stige til op mod 18 grader. Så det er en god mulighed for at komme ud og nyde foråret, siger hun og tilføjer:

- Men husk at holde afstand - og husk solcreme, fordi UV-indekset er faktisk på 4,3 denne weekend.

UV-indekset er et udtryk for intensiteten af Solens ultraviolette stråling og dermed, hvornår du skal passe på.

Ifølge DMI's hjemmeside er der en 'moderat risiko for 'solskoldning', når UV-indekset er på mellem tre og seks.

Temperaturerne store bededag vil ligge på mellem 13 og 18 grader, hvor det bliver lidt køligere på Vestkysten.

Det gode vejr vil fortsætte lørdag. Men lørdag aften bliver det skyet, og et vejrskifte vil sætte ind søndag, fortæller Mette Wagner.

- En bekendt spurgte mig, om vejret i storebededags-weekenden tillader campingtur. Og det ser ikke fornuftigt ud søndag. Men det kommer også an på, om du skal på telttur eller i en campingvogn med varme.

- Hvis campingturen kun varer fra fredag til lørdag, så er det en udmærket weekend at gøre det i, siger hun.

Hagl og rusk
Søndag bliver det skyet og med regn og enkelte byger med hagl fra nordvest. Efterhånden vil det også blive blæsende med jævn til hård vind omkring nordvest.

Temperaturerne vil også tage et dyk søndag til mellem 10 og 15 grader, hvor det bliver varmest i den sydøstlige del af landet.

Også i starten af næste uge kan der komme byger med hagl og stedvis op til hård vind eller kuling, oplyser Mette Wagner.