Vejrudsigt: Mest skyet og snevejr

En front giver skyer og snevejr over Danmark i dag, solen vil dog kigge igennem af og til

Se vejret på vejret.dk

Snevejr og lidt sol ind imellem

En front ligger over Danmark og giver skyer og snevejr en stor del af dagen, solen vil dog kigge igennem ind imellem specielt sidst på dagen over de nordlige og vestlige egne, efterhånden som fronten svækkes.

Morgenvejret
Det sner flere steder til morgen, specielt omkring Bornholm og det østlige Jylland samt Nordfyn og omkring hovedstadsområdet er der snefald. Enkelte steder kigger solen delvist igennem skydækket. Temperaturerne ligger mellem -4,6 og -1,7 grader og vinden er let til frisk og ved Kattegat op til hård fra nordøst. Natten igennem er der faldet en del sne og der er mange steder snedybder over 10 cm og sneen generer morgentrafikken.

Sne, blæst og snefygning
Det vil dagen igennem sne de fleste steder og der vil falde ca. ½ til 4 cm frem mod i aften hvor snevejret vil aftage. Vinden vil i løbet af dagen tiltage og der vil kunne forekomme snefygning.

Solen vil i perioder kunne skinne delvist eller helt gennem skydækket, men det bliver fortrinvis skyet. I løbet af aftenen kommer der dog en delvist opklaring over de nordlige og vestlige egne.

Temperaturerne når op mellem -2 og 0 grader mens vinden bliver svag til jævn i de sydvestlige dele af landet, ved Østersøen, Skagerak og Kattegat når vinden styrker omkring jævn til frisk og lokalt ved kysterne op til en hård vind. Kuldeindekset vil ligge omkring -5 til - 13 grader.

I aften falder temperaturerne til mellem -2 og -5 grader og vinden tiltager og bliver jævn til hård fra nordøst, hvilket giver et kuldeindeks omkring -10 til -15 grader.

Kold og blæsende nat med snefygning
Det vil mest holde tørt i nat, dog endnu lidt snefald særligt omkring det østlige Kattegat og ved Bornholm. Temperaturerne falder til mellem -3 og -9 grader mens vinden bliver jævn til hård fra nordøst. Kuldeindekset vil derfor ligge mellem -15 og -22 grader og den kraftige blæst vil give anledning til snefygning og trafikale problemer.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere