Vejrudsigt: Skyet, sne og snefygning

Et snevejr er på vej mod Danmark fra sydøst og giver især sne til den sydøstlige del af landet

Se vejret på vejret.dk

Vejrsituation
Et lavtryk over Mellemeuropa bevæger sig mod nordøst, og de tilhørende fronter bevæger sig op over Østersøen og giver en blæsende dag med udbredt snefald og snefygning, især i de sydøstlige egne. Et højtryk over Skandinavien er under opbygning, og sender kold luft indover landet fra øst og nordøst.

Morgenvejret
Hertil morgen kl. 06:00 sner det i den sydøstlige del af landet, samt i området omkring Djursland. Ellers overvejende skyet og blæsende med en jævn vind til kuling fra nordøst. Til formiddag trækker fronten op over Østersøen og giver især sne i den sydøstlige del af landet. I Østjylland kan der komme snebyger. Ellers skyet og sne af og til, dog mulighed for lidt sol i Nord- og Vestjylland hertil formiddag. Morgentemperaturerne ligger mellem 2 og 5 graders frost.

Vejret i dag
En skyet dag med sne og snefygning i mange steder. På Bornholm, Lolland-Falster, Møn og Sydsjælland forventes op til 15 centimeter sne, mens den øvrige del af Sjælland kan forvente op mellem 5 og 10 centimeter sne. Vest for Storebælt forventes op omkring 5 centimeter sne, dog holder det mest tørt i Nordjylland og ved den Jyske vestkyst. Dagtemperaturerne kommer op omkring frysepunktet. Vinden bliver frisk til stedvis kuling fra øst og nordøst, dog svagt aftagende i løbet af dagen.

I aften og i nat fortsætter snevejret i de sydøstlige egne, men efterhånden i mindre mængder. Ellers i resten af landet kan der komme lidt sne af og til, og vinden aftager efterhånden til let til frisk vind fra nordøst, ved kysterne stedvis op til hård vind. Nattemperaturerne kommer ned mellem frysepunktet og 5 graders frost.

I de kommende dage fortsætter det vinterlige vejr med sne og snebyger.

Anna Grube - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere