Vejrudsigt: Nogen sol og blæsende fra øst

Vinden tiltager i løbet af formiddagen med kølig luft fra øst

Se vejret på vejret.dk

I dag nogen sol og blæsende, herefter bliver det køligere

Et højtryk nord for landet forstærkes i løbet af de kommende dage og sender en kølig strømning ind over Danmark fra øst og nordøst.

I dag bliver skydækket vekslende med nogen sol, temperaturerne når 2 til 6 grader og vinden bliver frisk til hård fra øst.

Frem mod starten af næste uge bliver det koldere både i dagtimerne og aftentimerne og søndag kan der falde lette snebyger. Først i næste uge får vi dagsfrost og hård frost om natten så det bliver desværre meget mere vinterligt end forårsagtigt i den kommende periode.

Stedvist solskin til morgen, ellers skyet
De centrale dele landet ligger under skyer, så der er kun sol over de sydlige og nordlige egne. Temperaturerne varierer mellem 1,3 og 4,1 grader mens vinden er tiltaget til en jævn til hård vind fra øst.

Mere sol i løbet af dagen
Skydækket over landet bliver i løbet af dagen mere vekslende så de fleste egne får lidt eller nogen sol, sidst på dagen trækker et massivt skydække ind over de sydlige egne mens det vil være solrigt i de centrale og nordlige dele af landet. Temperaturerne vil til formiddag ligge mellem 2 og 6 grader, lunest bliver det mod vest og køligst mod øst.

I eftermiddag presser den kølige luft sig på så temperaturerne falder en anelse til mellem 1 og 5 grader. Vinden tiltager yderligere og bliver frisk til hård og ved østersøen op til kuling fra øst og nordøst.

Blæsende og mere skyet i nat
I løbet af natten breder skydækket fra syd sig mod nord, Vendsyssel får dog en klar nat mens det ellers bliver ret skyet. Temperaturerne falder til mellem minus 6 og minus 2 grader, mens vinden endnu er frisk til hård og med op til kuling over Østersøen fra øst. Kombinationen af frostgraderne og den kraftige vind får det til at føles særlig koldt i nat, kulde-indekset når ned mellem -12 og -18 grader, koldest vil det føles i de nordlige dele af Jylland.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere