Vejrudsigt: Solrig første forårsdag

Årets første officielle forårsdag starter solrigt og lunt

Se vejret på vejret.dk

Masser af sol til hele landet

Et højtryk mod vest og lavtryk mod nordvest og øst sender tør og mild luft ind over landet fra en nordlig retning. I dag er det officielt årets første forårsdag og dagen bliver meget solrig i hele landet og temperaturerne bliver milde.

Flot morgen med klart vejr
Det er til morgen skyfrit i hele landet så solen skinner allerede fra øst til vest. Temperaturerne ligger mellem minus 1,2 og plus 2,2 grader mens vinden er svag til jævn fra nordvest og nord.

Solskin og blå himmel
Dagen bliver flot og solrig, himlen bliver blå og temperaturerne når op mellem 4 og 8 grader. Vinden aftager en smule i løbet af dagen og de vestlige dele af landet får en svag til let vind mens de østlige egne får en jævn til frisk vind fra nord til nordvest.

Skyer ud på natten og nattefrost
Fra først på natten trækker skyer ind over de nordvestlige egne og først bliver skydækket vekslende og siden bliver det ret skyet. Temperaturerne falder i nat til mellem minus 3 og 0 grader. Vinden drejer om i vest og tiltager til en jævn til frisk vind i de nordvestlige egne, mens de østlige egne får en svag til let vind.

Weekendvejret
Lørdagstarter solrigt, men op ad dagen bliver det skyet og en overgang kan der stedvis falde lidt regn. Temperaturerne når op mellem 3 og 7 grader og vinden starter let til frisk fra vest og sydvest, senere tiltager vinden og bliver jævn til hård, i Nordjylland op til kuling med risiko for kraftige vindstød. Der vil om aftenen og natten brede sig en opklaring fra nord og nordvest. Temperaturerne falder til mellem 0 og 3 graders varme, vinden bliver frisk til kuling fra nordvest, men aftager noget ud på natten.

Søndag bliver tør og solrig, men der vil over de vestlige egne være nogle skyer. Temperaturerne når op mellem 4 og 7 grader mens vinden bliver svag til frisk fra omkring nordvest. Om natten mest klart og stille vejr med temperaturer der falder til mellem 1 og 5 graders frost.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere