Vejrudsigt: Snevejr og solskin

I løbet af natten er der faldet et lag sne mange steder, der rapporteres om op til 5 cm

Se vejret på vejret.dk

Flot vinterdag

Et lavtryk med centrum over Kattegat og Sydvestsverige bevæger sig mod øst og har givet sne i dele af landet i nat og det sner fortsat i over de sydøstlige egne. Der vil derfor være glatte veje her til morgen, der er faldet op til 5 cm sne i løbet af natten.

Vinteren er så småt vendt tilbage og fortsætter ind i næste uge. I løbet af dagen vil solen flere steder skinne igennem så det er en pæn vinterdag vi har i vente, trods milde temperaturer.

Snevejr kan genere morgentrafikken

Mens det er delvist klart over vestlige og centrale dele af Jylland samt dele af Fyn og Vest- og Nordsjælland, sner det fortsat over de sydlige og sydøstlige dele af landet, mens der er observationer med regn og slud på Bornholm.

Temperaturerne ligger til morgen mellem -1 og 2 grader, så noget af sneen vil nå at smelte i løbet af formiddagen, dog vil vejene være glatte og der kan opstå trafikale gener. Der blæser en svag til frisk vind fra skiftende retninger.

Tøvejr og nogen sol

I løbet af dagen vil der være stedvist opklaring fra nordvest, et nyt skydække trækker dog siden ind fra nord, men de fleste vil få lidt eller nogen sol i løbet af dagen. Det vil fortsat falde sne og slud op ad formiddagen over de sydlige og østlige egne, nedbørsområdet trækker over mod øst og giver sne og til Bornholm til ud på eftermiddagen. I eftermiddag vil der også drive snebyger ind over de nordvestlige egne og sidst på dagen kommer der efterhånden flere snebyger fra nord.

Temperaturerne når op mellem 1 og 4 graders varme, så det bliver tøvejr og en del af sneen vil nå at smelte inden frosten bider sig fast de kommende dage. Lavtrykket giver en let til frisk og ved Østersøen op til hård vind overvejende fra vestlige retninger, vinden vil dog aftage op ad dagen.

Nattefrost og snebyger

Ud på aftenen vil temperaturerne falde til under frysepunktet og i nat vil vi få temperaturer mellem -3 og -1 grader, snebyger vil fortsat trække ind fra nordøst og nord og give sne over de centrale dele af landet, de sydlige egne får et mere brudt skydække mens det ellers vil være mest overskyet. Vinden bliver let til jævn fra omkring nord, dog vil de nordligste egne få op til en frisk vind.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S


Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere