Vejrudsigt: Sne og slud vender tilbage

Dagen starter solrigt i de nordlige og østlige egne, mens det regner mod sydvest

Se vejret på vejret.dk

En front giver todelt vejr

En frontzone med nedbør adskiller kold tør luft mod nord fra lunere fugtig luft mod syd. I løbet af dagen vil denne frontzone kaste regn og slud af sig mens den bugter sig tværs gennem landet og langsomt trækker nordover. Vejret bliver derfor delt op med sol mod nord og skyer og nedbør mod syd. Nedbøren vil efterhånden slå over i slud og måske lidt sne ud på natten.

Frontregn over Fyn og det sydlige Jylland fredag morgen

Den førnævnte front kaster regn af sig fredag morgen i et bånd fra Lolland over Fyn helt til Ringkøbing Fjord og bevæger sig mod nordøst, mens resten af landet har tørt vejr. Det nordlige Sjælland og nordøstlige Jylland har ret klart vejr, mens det er skyet i resten af landet. Temperaturerne ligger hvor det er klar omkring frysepunktet eller ned til et par graders frost mens de sydvestlige egne har temperaturer fra 2 til 5 grader.Vinden varierer en del rundt om i landet fra styrker omkring en let til frisk vind mest sydvest.

Slud op ad dagen

Efterhånden som frontzonen bevæger sig mod nord vil regnvejret slå over i slud enkelte steder. Så i eftermiddag vil de centrale dele af Jylland, det nordlige Fyn og det meste af Sjælland have regn, mens det over Nordsjælland og andre steder kan slå over i slud en overgang. Det nordlige Vendsyssel får i dag dog masser af sol, modsat det blandede vejr der er i vente til resten af landet.

Temperaturerne vil i de sydvestlige dele af landet ligge mellem 6 og 3 grader, mens de nordøstlige egne får temperaturer mellem -1 og 3 grader.

I løbet af i aften falder temperaturerne over Vendsyssel hurtigt til omkring -5 grader og den nordlige halvdel af Jylland vil generelt have temperaturer omkring eller under frysepunktet, mens resten af landet vil have temperaturer omkring på omkring 1 til 3 grader.

Lidt sne visse steder i nat

Først på natten vil der falde lidt regn over Sjælland og Fyn samt det sydlige Jylland, Midtjylland kan få en smule sne og sidst på natten kan der også falde en smule sne over Fyn og Sjælland. De nordlige og vestlige egne får ret klart vejr når en opklaring sidst på natten breder sig fra nordvest, I resten af landet bliver det mest overskyet.

Temperaturerne vil først på natten være omkring 0 til 2 grader i den sydlige halvdel af landet, mens den nordlige halvdel vil få temperaturer mellem -2 og -6 grader. Senere på natten breder frosten sig til hele landet og giver temperaturer mellem -1 og -10 grader, koldest bliver det i over Vendsyssel og generelt hvor det er klart vejr natten igennem. Lunest bliver det mod sydøst med temperaturer omkring frysepunktet ved Lolland, Falster og Bornholm.

Vinden drejer i løbet af natten fra en sydvestlig retning om i en nordlig retning og den bliver med let til jævn.

Solrig lørdag og regnfyld søndag

Lørdag vil landet ligge i en mere klar og kølig nordlig strømning og det bliver koldt specielt mod øst med temperaturer der holder sig under frysepunktet dagen igennem mens det mod vest bliver op til 4 grader. Der kommer en del sol de fleste steder. Natten til søndag falder temperaturerne til mellem 1 og -5 grader og vinden frisker op og bliver jævn til frisk fra vest og nordvest.

Søndag vil en ny front passere landet over middag fra nordvest med regn og måske lidt slud samt generelt stigende temperaturer som vil ligge mellem 1 og 5 graders varme. Vinden tiltager og bliver jævn til frisk og ved vestkysten op til hård fra omkring Vest.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere