Vejrudsigt: Kold morgen og formiddag

Natten har budt på temperaturer ned til -16,7 grader, i løbet af dagen vil de stige noget

Se vejret på vejret.dk

Kold nat

Det stille og mange steder klare vejr har ladet varmen slippe ud i verdensrummet i løbet af natten, og lokalt er temperaturerne faldet til ned mod -17 grader. Der er også mange steder dannet rimtåge i og først efter solopgang vil temperaturerne begynde at stige igen. Temperaturerne ligger mellem -4 og -15 grader og vinden er ganske svag.

Et højtryk som gennem længere tid har givet en kold strømning fra nordøst, vil trække langt ind over Østeuropa de kommende dage og åbne op for at vi atter for mildere luft med hyppige lavtryk og fronter ind over landet.

Lidt eller nogen sol i dag

Efter gårsdagens flotte vintervejr, må vi i dag nøjes med lidt eller nogen sol og ved vestkysten kan der komme lokale snebyger. I Midtjylland og centralt på Sjælland kan der dagen igennem være nedsat sigt. Varme presser sig på fra vest og temperaturerne vil i løbet af dagen stige til mellem -4 og 0 grader. vinden vil ud på eftermiddagen tiltage og blive let til frisk fra syd og sydvest.

Natten til lørdag bliver det mest skyet og temperaturerne falder til mellem -4 og -10 grader mens vinden tiltager og bliver frisk til hård fra syd og sydøst.

Weekendvejret

Lørdag vil det mest være overskyet og ret blæsende med en frisk til hård vind fra syd og sydøst. Ud på eftermiddagen kan en front kaste sne af sig over de vestlige dele af Jylland og i løbet af aftenen vil snevejret kunne brede sig til hele landet, dog er der ikke tale om store mængder men pga. fygning kan det lokalt give trafikale problemer. Temperaturerne vil lørdag ligge omkring -6 til -3 grader, men natten til søndag vil de langsomt stige efterhånden som lunere luft presser sig på fra vest.

Søndag og natten til mandag får vi et mere markant vejrskifte, først skal en varmfront passere landet og et nedbørsområde vil omkring middag trække ind fra vest og i løbet af eftermiddagen brede sig til stort set hele landet.
Nedbøren vil først være i form af sne, siden vil det slå over i slud og regn og der vil lokalt være risiko for at regnen vil falde underafkølet og give isslag.
Temperaturerne vil søndag holde sig omkring eller lige under frysepunktet, men ud på aftenen vil varmen slå igennem mange steder og temperaturerne vil begynde at komme over frysepunktet. Vinden vil søndag være jævn til hård fra sydøst, men natten til mandag vil den i forbindelse med frontpassagen drejer om i vest og sydvest. Vinden kan give anledning til fygning af den del af den nyfaldne sne som regnen ikke har fået gjort kål på og der vil med risikoen for både isslag og fygning være stor risiko for trafikale gener søndag aften og natten til mandag.

Den kommende uge bliver med mildere vejr og temperaturer over frysepunktet så det kolde vejr er overstået for denne omgang.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S


Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer