Solrigt først på dagen, specielt mod øst, og noget blæsende

Fredag starter med sol i store dele af landet, men afløses hurtigt af skyer da en front nærmer sig

Se vejret på vejret.dk

Kølig og tør luft strømmer ind over landet fra øst, men et lavtryk nærmer sig fra vest og giver regn over de vestlige egne fra fredag sent ud på aftenen. Bag fronten vil lunere og mere fugtig luft strømme ind over landet fra sydvest. Weekendvejret bliver derfor ustadigt men lunt

Tør fredag med sol først på dagen og blæst fra øst
Fredag starter solrigt i de fleste dele af landet, men i løbet af formiddagen breder et skydække sig fra vest og sidst på eftermiddagen vil det være skyet i det meste af landet. Helt ud på de sene timer vil det også begynde at regne længst mod sydvest.

Temperaturerne kommer op mellem 6 og 11 grader, men da det bliver blæsende vil det føles som temperaturer helt ned mellem -5 til blot et par grader dagen igennem. Vinden bliver jævn til hård fra omkring øst og sydøst.

Natten til lørdag vil det regne en overgang i de vestlige og centrale landsdele, mens det endnu vil være delvis klart mod øst. Temperaturerne falder til mellem 0 og 5 grader, mens vinden drejer mod sydøst og bliver jævn til frisk.

Regn lørdag først på dagen
Lørdag skal fronten passere resten af landet, så de fleste vil opleve regn i løbet af formiddagen hvorefter det efterhånden klarer op fra sydvest. De østlige egne vil have småregn til ud på eftermiddagen. Ellers bliver det mest overskyet med blot enkelte solstrejf.

Temperaturerne kommer op mellem 8 og 15 grader og vinden starter med at være jævn til frisk fra sydøst men drejer i løbet af lørdag om i sydvest og bliver let til jævn.

Natten til søndag holder det tørt og det bliver mest skyet med temperaturer mellem 5 og 8 grader. Vinden bliver svag til let fra sydlige retninger.

Lunt med byger Søndag
Søndag kommer der lidt byger hist og her og det bliver ret skyet. Temperaturerne kommer op mellem 11 og 16 grader og vinden bliver let til jævn fra syd og sydvest.

Søndag aften trækker et nyt og mere massivt regnområde ind fra vest og regnvejret vil vare ved til mandag morgen.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer