Vejrudsigt: Blæsende, koldt og sne

En front med sne trækker langsomt, men primært indover den sydvestlig del af landet i dag

Se vejret på vejret.dk

Vejrsituation
En front med sne trækker langsomt, men primært indover den sydvestlig del af landet i dag. Tirsdag bevæger et lavtryk fra Mellemeuropa sig frem mod Danmark, og de tilhørende fronter giver en blæsende dag med udbredt snefald og snefygning.

Morgenvejret
Hertil morgen kl. 06:00 er det blæsende med en frisk vind til hård kuling. Ellers ovevejende skyet og mest tørt, dog ret klart vejr i Nordjylland. Et nedbørsområde med sne nærmer sig landet fra sydvest, og trækker i løbet af formiddagstimerne op over den sydlige del af Jylland, Fyn og Lolland-Falster. Lokalt kan der her falde op til 10 centimeter sne og der er risiko for snefygning. Morgentemperaturerne ligger mellem frysepunktet og 2 graders frost.

Vejret i dag
I eftermiddag efterhånden sne og snefygning i den sydlige og vestlige del af landet, men fronten svækkes og går efterhånden lidt i stå. Derfor bliver det primært kun den sydvestlige del af Jylland, Fyn og Lolland-Falster som bliver udsat for vinterligt vejr med op til 10 centimeter sne samt snefygning. Ellers en blæsende og kold dag i den østlige og nordlige del af landet. Dagtemperaturerne ligger omkring frysepunktet, men sammen med en kraftig blæst, frisk vind til stedvis hård kuling, vil det føles mellem 12 og 15 frost grader.

I aften trækker et nyt frontsystem sig indover landet fra sydøst og giver efterhånden sne i de sydøstlige egne. Nattemperaturer ned mellem 1 og 5 graders frost. I løbet af natten til tirsdag breder frontsystemet sig op over Sjælland, Fyn og den sydøstlige del af Jylland. Derfor er der tirsdag morgen udsigt til snestorm med over 10 centimeter sne på 6 timer, i denne del af landet, og fortsat blæsende med en frisk vind til stedvis hård kuling fra øst og nordøst.

I løbet af tirsdagen breder snestormen sig til stort set hele landet- og der er lagt op til en dag med trafikale problemer med kraftig snefald og snefygning.

Anna Grube - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere