Vejrudsigt: Solrigt, senere mere skyet

Weekenden byder på overvejende skyet vejr med sne, senere mere solrigt, men blæsende

Se vejret på vejret.dk

Weekendens vejrsituation
Et lavtryk vest for Skotland trækker længere mod sydøst og de tilhørende fronter med sne og en overgang slud vil i løbet af weekenden bevæge sig indover Danmark. Den kommende uge får en særdeles vinterlig og blæsende start idet et lavtryk fra Mellemeuropa bevæger sig frem mod Danmark.

Morgenvejret
Hertil morgen kl. 06:00 er det ret klart vejr i hele landet og morgentemperaturerne ligger mellem 2 og 10 graders frost. Vinden er svag til jævn mest fra syd, dog kraftigste ved den Jyske vestkyst. Til formiddag får store dele af landet en del sol og temperaturer når op omkring frysepunktet. På Bornholm bliver det mere skyet i perioder og skyerne kan kaste sne af sig.

Vejret i dag
I eftermiddag fortsætter det solrige vejr, men i løbet af dagen bliver det mere skyet i de vestlige egne idet et nedbørsområde med sne nærmer sig landet vestfra. Dagtemperaturerne når op mellem frysepunktet og 3 graders varme, lunest i de vestlige egne. Vinden bliver svag til jævn fra omkring syd, dog op til frisk vind langs den Jyske vestkyst.

I aften og i nat efterhånden skyet i hele landet og der kan komme sne især i den vestlige del af landet. Nattemperaturerne når ned mellem frysepunktet og 7 graders frost, koldest i de østlige egne. Vinden bliver let til frisk fra sydøst, dog op til hård vind i Nordjylland.

Weekend vejret
Lørdag bliver en overvejende skyet dag med sne, især i Jylland og sidst på dagen går nedbøren over i slud. Først på dagen kan der komme lidt kig til solen i de østlige egne og på Bornholm starter dagen relativ pæn med en del sol og mest tørt vejr. Dagtemperaturerne når op mellem frysepunktet og 3 graders varme, lunest i de vestlige egne.
Natten til søndag holder det efterhånden tørt og det klarer efterhånden op fra sydvest. Nattemperaturerne når ned mellem frysepunktet og 6 graders frost. Hele døgnet let til frisk vind fra sydøst, ved kysterne stedvis op til hård vind.

Søndag bliver en pæn og blæsende dag. Der kommer en del sol, men senere bliver det mere skyet fra sydvest og sidst på dagen komme der sne i Sønderjylland. Dagtemperaturerne når op mellem frysepunktet og 3 graders varme. Det bliver blæsende med en jævn til hård vind fra sydøst, ved kysterne op til kuling.
Natten til mandag overvejende skyet og efterhånden kan der komme lidt sne flere steder. Nattemperaturerne når ned mellem 3 graders frost og frysepunktet. Vinden tiltager i løbet af natten til frisk vind til kuling fra øst og sydøst med vindstød op til hård kuling.

Den kommende uge får en særdeles vinterlig start idet fronter trækker indover landet med sne og idet det fortsat vil blæse kraftigt fra sydøst og øst – bliver der tale om regulær snestorm først på ugen.

Anna Grube - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere