Vejrudsigt: op til 13 graders varme og solrigt

Dagen bliver efter alt at dømme årets varmest med op til 13 grader, men vinteren vender tilbage

Se vejret på vejret.dk

Årets varmeste dag bliver også solrig

Det bliver en solrig dag specielt over de østlige dele af landet, mens de nordvestlige egne får flest skyer. Syd- og Sønderjylland vil få op til 13 graders varme, mens det ved Vendsyssel og kysterne ikke bliver varmere end 5 grader.

Dagen vil for mange opleves som lun, solrig og forårsagtig, men det gode forårsvejr er ikke ligeligt fordelt.

Frem mod natten vil vinden tiltage fra øst og nordøst og Danmark kommer nu ind i en kold strømning som giver et markant vejrskifte og sidst på ugen bliver det atter vinterligt med snebyger, dagsfrost og hård nattefrost. Så det gælder om at nyde denne for mange flotte og lune forårsdag.

Kold morgen med sol over de østlige egne
Enkelte steder er der rimtåge til morgen, ellers er det skyet over de vestlige og nordvestlige egne mens resten af landet har ret klart vejr. Temperaturerne varierer mellem minus 2,3 og plus 4,3 grader, vinden er svag til let mest fra sydlige retninger.

Temperaturerne vil ligge mellem 5 og 13 grader
Mens de østlige egne får sol det meste af dagen vil Vendsyssel og det vestlige Jylland få skyet vejr. Skyerne vil i løbet af dagen brede sig til Øst-, Syd og Sønderjylland samt Fyn og sidst på dagen også Nord- og Vestsjælland.

Temperaturerne vil i Syd- og Sønderjylland nå op mellem 10 og 13 grader, mens de centrale dele af Jylland får 6 til 10 graders varme. Nordjylland og Vendsyssel må nøjes med 5 til 8 grader. På Fyn, Sjælland, øerne og Bornholm vil temperaturerne ligge mellem 7 og 10 graders varme. Generelt bliver det køligt ved kysterne da havet stadig er meget koldt og dermed nedkøler den omkringliggende luft, ved kyster med pålandsvind bliver det omkring 5 grader.

Vinden tiltager efter en stille morgen en smule og når en let til jævn vind sidst på eftermiddagen og i aften når vi en jævn til frisk vind fra øst og nordøst.

Lokal nattefrost og et vekslende skydække
I nat vil der være et vekslende skydække over de sydlige dele af landet, mens den nordlige halvdel får skyet vejr. Temperaturerne vil falde til mellem minus 2 og plus 2 grader og vinden bliver jævn til frisk og ved Østersøen op til hård fra øst.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere