Solrig og lun begyndelse på foråret

Den første forårsdag bliver lun og solrig, i næste uge kan temperaturerne passere 10 graders varme.

Se vejret på vejret.dk

Forårsfornemmelser på den første forårsdag
Oven på en længere periode med frost, sne og gråt vejr har de seneste dage budt på mildere og mere forårsagtigt vejr med en del solskinstimer. Årets første officielle forårsdag, som er fredag den første marts, bliver en dag med strålende solskin hele dagen og temperaturer op til 8 graders varme. Altså en rigtig flot begyndelse på en ny årstid oven på en kold og mørk vinter.

Et højtryk over de Britiske øer på 1032 hPa giver end nordvestlig strømning ned over Danmark med tør og forholdsvis lun luft, dog er det primært de vestlige egne der får glæde af den lune luft. Hvor Østjylland kan få op til 8 graders varme fredag middag, må Bornholmerne nøjes med 2 til 3 varmegrader.

Solrigt bliver det dog i hele landet, fra morgenstunden vil der være nogle skyer i de sydlige dele af landet, men i løbet af formiddagen klarer det op i hele landet til en utrolig solrig dag, først ud på natten vil der trækker skyer ind over de nordvestlige egne til et mere vekslende skydække og sidst på natten vil der være fortrinvis skyet med huller i skydækket ind imellem. Temperaturerne falder om natten ned til mellem plus 2 og minus 4 graders frost. Kun langs Vestkysten holder temperaturerne sig over frysepunktet.

Op til 11 graders varme midt i næste uge

I perioden den næste uge frem vil der fortsat være nattefrost, specielt i forbindelse med klare nætter - men solen begynder at få sit tag i landmasserne om dagen samtidig med at varmen presser sig på fra sydvest. Dagtemperaturerne vil være med tydelig spor af forår og i løbet af den kommende uge frem vil de typisk ligge mellem 5 og 8 grader. Onsdag i næste uge giver de nyeste prognoser dagtemperaturer på op til 11 graders varme, så der er i bestemt forår i luften.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere