Vejrudsigt: op til 9 grader og nogen sol

Vi får en dag med temperaturer som giver en fornemmelse af forår og en frisk vind fra nordvest

Se vejret på vejret.dk

Lun luft strømmer ind over landet fra nordvest

Et højtryk over de Britiske øer dirigerer mild og tør luft ind over Danmark fra nordvest og vi får nogen sol særligt først på dagen og generelt ret stabilt vejr. Fredag er årets første forårsdag og vejret bliver smuk og lunt.

Rimtåge enkelte steder til morgen

Der er til morgen rimtåge flere steder over de sydøstlige egne, mens de vestlige egne har klart vejr. Temperaturerne ligger mod vest på op mod 4 grader, da varmen allerede presser sig på. Mod øst er der ned til 1,7 frostgrader og der blæser en svag til frisk vind fra vestlige retninger.

Forårstemperaturer og en frisk vind
De nordlige egne får i løbet af formiddagen en del sol, herefter bliver skydækket mere vekslende som i resten af landet. Temperaturerne når op mellem 4 og 9 grader i Jylland og på Fyn. Varmest bliver det i Østjylland hvor der lokalt måske kan blive 10 grader varmt, mens der på Sjælland og øerne bliver mellem 2 og 5 grader. Bornholmerne når blot temperaturer lige over frysepunktet. Vinden vil i løbet af dagen tiltage og blive jævn til frisk fra nordvest og ved Skagerak og i Kattegat lokalt op til en hård vind.

Klar nat med frost og lokal rimtåge
I nat klarer det op fra nord og ud på natten vil opklaringen have bredt sig så det meste af landet får en klar stjernehimmel, dog kan det fredag morgen endnu være noget skyet over de sydøstlige egne og der kan hér endnu forekomme rimtåge. Temperaturerne falder til mellem 0 og minus 4 grader mens vinden bliver let til jævn og stedvist op til frisk fra nord og nordvest.

Fredag d 1. marts er som bekendt årets første officielle førårsdag og her kan vi se frem til strålende solskin til hele landet fra morgen til aften med milde temperaturer på op til 7 grader samt en let til frisk vind fra nordnordvest.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere