Vejrudsigt: Omslag til vinterligtvejr

Dagen starter relativ tør, senere vinterlig nedbør fra nord

Se vejret på vejret.dk

Mandagens vejrsituation
Et lavtryk over de norske fjelde bevæger sig mod sydøst, og de tilhørende fronter med regn og vinterligt nedbør passerer Danmark i dag fra nord. Herefter vender det vinterlige vejr tilbage til Danmark med kold og tør luft som strømmer ind over landet fra nordøst.

Morgenvejret og formiddagen
Hertil morgen kl. 06:00 er vejret præget af enkelte lokale byger og af et tæt skydække som ligger indover landet. Det holder, dog tørt de fleste steder til ud på formiddagen. I de sydlige og østlige egne er det tåget og diset mange steder. Temperaturerne ligger omkring frysepunktet, og der blæser en svag til jævn vind fra sydvest og vest.

Efterhånden regn fra nord
Til eftermiddag breder et nedbørsområde sig indover landet fra nord, og giver perioder med regn i Jylland, mens nedbøren først falder som regn, senere slud eller sne på Fyn og Sjælland. På Bornholm falder nedbøren kun som sne. Dagtemperaturerne ligger mellem 1 og 4 grader, dog lunest i de vestlige egne. Vinden vil i løbet af dagen tiltage til let til frisk, stedvis hård vind fra vest og nordvest.

I aften har nedbørsområdet med regn bredt sig til store dele af landet og giver især i de østlige egne perioder med slud og sne, men i løbet af natten opklaring nordfra. Nattemperaturerne ligger omkring frysepunktet og vinden tiltager til jævn til hård og drejer om i nord og nordøst.

De kommende dage vender det mere tørre vejr og de kølige temperaturer tilbage til Danmark.

Anna Grube - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere