TESTARTIKEL TESTARTIKEL

Remco van der Schaaf fik seks strafpoint efter bataljer i OB-kampen, som sammen med tidligere gule kort, giver karantæne. - Jeg er dybt forundret, siger BIF-direktør, der ikke er blevet hørt

Demba-Nyrén fra OB fik to spilledages karantæne for en skalle mod Brøndbys Remco van der Schaaf.

Samtidig besluttede DBU's disciplinærudvalg i eftermiddag, at Remco skulle have seks strafpoint for 'provokerende adfærd'.

Det udløser, da Brøndby-spilleren tidligere har fået gule kort, en spilledags karantæne og derfor ikke er med hjemme mod FC Nordsjælland på torsdag.

- Lad mig slå fast, at vi går ind for fair play og en sport uden grimme unoder. Det ved vores spillere, og det skal ingen anden være i tvivl om. Remco var en af flere spillere, der gik til grænsen i den intense kamp mod OB, og dette har vi naturligvis talt med spilleren om.

- Jeg kan dog konstatere, at OB er blevet bedt om en redegørelse omkring episoden, hvor man har opfordret disciplinærudvalget til at 'undersøge Remco van der Schaafs forseelser'; det modsatte er ikke tilfældet. Vi har ikke fået mulighed for, at redegøre for vores holdning til episoden før i eftermiddag, hvor sagen var afgjort uden ankemulighed. Det er selvsagt ikke tilfredsstillende, at der ikke er lige procesret i den slags sager!, siger direktør Ole Palmå bl.a. til klubbens hjemmeside.

Han forstår ikke, at Brøndby - i modsætning til OB - ikke er blevet hørt før afgørelsen blev truffet i dag.

- DBU's disciplinærudvalg har altså reageret på påstande om, at Remco van der Schaaf skulle have indledt en sekvens af provokationer omkring den situation, hvor han fik to albuestød, først i maveregionen og dernæst i brystkassen, hvorefter han bliver nikket en skalle. Vi har naturligvis kigget disse billeder grundigt igennem, og må konstatere at grænsen for karantænepoint på basis af tv-billeder åbenbart er flyttet kraftigt, hvis disse billeder er nok til ekstraordinær tildeling af karantænepoint.

- Nu straffes Remco van der Schaaf med et efterfølgende 'gult kort' for en episode, hvor han ifølge de billeder vi har set først får et albuestød i maven og efter at holde modstanderen væk med venstre arm får et hårdt albuestød mod den øvre del af brystkassen. Efter to albuestød holder Remco van der Schaaf hårdt fast i siden af OB-spilleren, der dernæst nikker en nakke-skalle, der rammer Remco van der Schaaf i hovedet. Først efter to albuestød reagerer Remco ved at holde fast i modstanderen, og det er altså dét han nu straffes for, siger Ole Palmå, der ikke vil kommentere sagen yderligere.

1 af 2 Demba-Nyrén fik to spilledages karantæne, men Brøndby er utilfreds med, at Remco van der Schaaf samtidig tildeles seks strafpoint (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer