Vejrudsigt: fortsat stedvis storm med sne- og sludbyger

Stormen Bodil har stadig fat i Danmark og der er sne og slud

Se vejret på vejret.dk

Lavtrykket til stormen "Bodil" ligger nu med centrum over den østlige del af Østersøen, men det blæser stadig af stormstyrke af og til flere steder i Danmark og der er ligeledes vindstød af orkan. Først i løbet af natten til lørdag vil vinden være aftaget så meget at der ikke længere er vindstød af stormstyrke

Storm og kraftige byger
Bag Bodils lavtryk ligger Danmark nu i en kold strømning fra nordvest og der er fortsat meget kraftige vinde samt skiftevis regn-, slud- og snebyger over dele af landet.
Fredag formiddag er der endnu fuld storm med middelvinde over 24,5 m/s ved enkelte stationer og der registreres fortsat vindstød af orkanstyrke. Temperaturerne ligger mellem 2 og 5 grader, men de kraftige vinde får det til at føles som mellem 8 og 13 graders frost.

I løbet af dagen vil vinden aftage en anelse, men kun ganske langsom således at der stadig lokalt vil være risiko for storm eller vindstød af stærk storm fra nordvest frem til sidst på aftenen. Temperaturerne vil være ret uændrede mellem 2 og 5 grader dagen igennem.

De nordlige og østlige egne får mest klart vejr, mens bygerne skærmer helt eller delvist for solen mod syd og vest.

Natten igennem vil vinden aftage så den lørdag morgen "blot" er frisk til hård med stedvis kuling fra nordvest. Det holder mest tørt, men der kan endnu falde slud- og snebyger i det sydvestlige Danmark samt over Nordsjælland. I resten af landet bliver det mest klart vejr, mens temperaturerne falder til mellem minus 5 og plus 1 grader. De lave temperaturer gør at der lokalt er chancer for at stå op til et blivende snedække.

Varsel om forhøjet vandstand i de indre danske farvande
Den vedvarende nordvestenvind givet en voldsom vindstuvning flere steder i de indre danske farvande. Dette koblet med den almindelige tidevandscyklus gør at vandstanden flere steder er varslet til 1,5-2 meter over Normalen i løbet af fredag.
Andre steder vil vandet forsvinde og der vil i en periode være ekstraordinært lavvandet.
Først lørdag morgen vil vandet trække sig tilbage og "blot" være max. 0,5 - 1 meter over daglig vande de steder hvor der endnu er rester af vindstuvning.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer