Skybrud, tordenbombardement og sol

Tordenbyger trækker ind over landet fra syd og der er varsler om torden, kraftig regn og skybrud

Se vejret på vejret.dk

I de tidlige morgentimer har kraftige tordenceller fra midnat frem til kl. 06 givet 2860 lynnedslag over Nordtyskland, Fyn og Jylland. Det regner lokalt meget kraftigt over de vestlige egne, mens de østlige egne har solrigt og varmt vejr fra morgenstunden

Voldsomt tordenvejr og risiko for skybrud dagen igennem
En koldfront skal passere landet og denne ledsages af kraftige tordenbyger. Dagen vil derfor være være præget af kraftige byger som trækker ind over landet fra syd og i perioder kan giver skybrudsagtig regn samt intense tordenbombardementer.

Mens der i dag vil være torden og regn samt 15-20 grader mod vest, vil der fortsat være en del sol og 20-25 grader mod øst den første de af dagen. Tordenvejret med risiko for skybrud vil dog i løbet af dagen sprede sig til hele landet.

Vinden vil være svag til jævn fra skiftende retninger, men i forbindelse med at tordenbyger passerer kan vinden lokalt blive kraftig.

Tørvejr i nat
I nat holder det tørt i de meste af landet, men der kan endnu være byger over de østlige egne. Temperaturerne falder til mellem 7 og 11 grader mod vest og 12 og 16 grader mod øst.

Pænt vejr i weekenden
Lørdag morgen vil der være tordenbyger over Bornholm, men i det meste af landet holder det fortrinvis tørt og der vil være nogen eller en del sol. Temperaturerne kommer op mellem 18 og 23 grader. Sidst på aftenen kan byger trække op fra syd og det kan ikke udelukkes at disse kan være med torden. Vinden bliver svag til jævn fra skiftende retninger.

Natten til søndag vil det mest holde tørt og klart med temperaturer mellem 8 og 13 grader

Søndag bliver endnu en solrig dag med mulighed for enkelte lokale byger. Temperaturerne kommer op mellem 17 og 23 grader og vinden bliver svag til jævn fra skiftende eller vestlige retninger.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer