Fortsat sommervejr mod vest og kraftige byger mod øst

I nat blev der registeret skybrud og torden over Langeland og flere byger er på vej ind over landet

Se vejret på vejret.dk

Et uvejr udviklede sig voldsomt på sin vej fra Nordtyskland hen over den vestlige del af Østersøen og gik i land på Langeland og Østfyn med kraftig torden og regn. På langeland blev der mellem kl 4 og 5 i nat registerret 15.8 mm regn på blot ca. 20 minutter hvilket lever op til definitionen på skybrud. Flere byger er på vej ind over landet og bygeområdet fra Fyn har også bredt sig til Vestsjælland. Der er derfor fortsat risiko for skybrud og torden, men de fleste af bygerne vil blive mindre kraftige

Sol mod vest, byger mod øst
Onsdag morgen regner det efter skybruddet endnu over Østfyn, samt Sjælland og Øerne. Der er byger på vej mod Syd- og Sønderjylland samt Als, mens det holder tørt i resten af landet. Det er skyet de fleste steder, ud over i det nordlige Jylland. Efterhånden vil det dog klare op fra nordvest og der vil blive plads til nogen eller en del sol i de vestlige dele af landet, mens Østfyn, Sjælland og Øerne og efterhånden også Bornholm får byger en del af dagen.

Temperaturerne kommer i dag op mellem 20 og 25 grader, varmest bliver det i Jylland. Vindforholdene bliver forholdsvis rolige med en svag til jævn vind fra skiftende retninger.

Natten til torsdag starter med fortrinvis klart vejr, men ud på natten kan der dannes tæt tåge flere steder i det centrale Jylland. Temperaturerne falder til mellem 9 og 14 grader og vinden bliver let til frisk fra omkring vest.

Thomas Alsbirk - Meteorolog
Vestas Wind Systems A/S

Artiklen er leveret af Vestas Wind System A/S i samarbejde med Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer