Vejrgyser i ny DMI-prognose: Mulig snestorm på vej mod Danmark

Blæsevejret rammer landet i den kommende uge - og det kan have sne med sig. Det er et drilsk lavtryk, og en sand vejrgyser, siger DMI

Den kommende uge bliver særdeles blæsende, og måske får vi en snestorm at se. Foto: Martin Lehmann.
Den kommende uge bliver særdeles blæsende, og måske får vi en snestorm at se. Foto: Martin Lehmann.

Du skal både finde regnfrakken og vinterfrakken frem, når torsdag nærmer sig. Et lavtryk passerer nemlig landet torsdag aften, og det bliver en sand vejrgyser, så det er om at være forberedt på lidt af hvert.

Lavtrykket vil uanset hvad have kraftigt blæsevejr med sig. DMI lover vindstød af stormstyrke over det meste af landet, men det er endnu uvist, om blæsevejret har sne med sig. Det fortæller vagtchef ved DMI Trine Pedersen. 

- Det er sådan en, der rigtig kommer til at holde os hen i spænding, siger hun, da Ekstra Bladet spørger om lavtrykket vil sende en snestorm over landet.

Meldingerne lød ellers på, at lavtrykket ville komme til Danmark fredag, men det kraftige blæsevejr lader altså til at bevæge sig en del hurtigere end først antaget.

Næste uge bliver altså en blæsende affære, når flere dage i løbet af ugen byder på kuling og vindstød der kan blæse dig af cyklen.

- Mandag aften bliver det blæsende, med mulighed for vindstød af stormstyrke i det nordvestlige Jylland, mens det onsdag vil gælde det meste af landet, siger Trine Pedersen.

Hun fortæller også, at ugen starter halvkedeligt med en grå mandag, mens tirsdag bliver lidt bedre, dog stadig grålig.

Temperaturerne vil frem mod torsdag være mellem 5-8 grader.

107 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere